В ладимир Путин бе ваксиниран с назална ваксина срещу коронавирус. Това съобщи самият президент по време на среща с членове на правителството. Президентът обяви желанието си да се включи доброволно в изпитванията на новата ваксина на 22 ноември на среща с Денис Логунов, заместник-директор на Центъра по епидемиология и микробиология „Гамалея“.

Освен това президентът припомни, че на 22 ноември е бил реваксиниран със „Спутник Лайт“. "Точно шест месеца след ваксинацията защитните ми тела спаднаха и специалистите препоръчаха реваксинация, която направих", съобщи той.

Русия е регистрирала пет ваксини срещу COVID-19. Първата - "Спутник V" е създадена от Националния изследователски център по епидемиология и микробиология „Гамалея“ с подкрепата на RDIF и се използва широко за масова имунизация. Препаратът е одобрен в 70 държави. Руснаците също имат достъп до „EpiVacCorona“ от новосибирския център „Vector“ и „KoviVak“ от Центъра Чумаков. Въпреки наличието на тези ваксини, в Русия остава ниско нивото на вкасинация. Към момента са ваксинирани над 37% от населението.