0

В нучката на Ел Чапо е готова да се издигне на върха като певица, предаде в. „Ню Йорк пост“.

16-годишната Фрида София Гусман Муньос стана една от трите финалисти във формата „Имам талант, много талант“ - мексиканския еквивалент на „България търси талант“.

Макар тя да не спечели състезанието, шоуто даде импулс на нейната изгряваща кариера като изпълнителка на регионални мексикански балади. Фрида София е дъщеря на Едгар Гусман Лопес – любимия син на Хоакин Гусман, известен с прякора си Ел Чапо. Той е бивш главатар на наркокартела Синалоа и понастоящем излежава доживотна присъда за убийство и трафик на дрога в затвор в щата Колорадо.

Фрида София, чийто пастрок е син на пенсионираната мексиканска боксова легенда Хулио Сесар Лопес, се сдоби с популярност в родината си, когато изпя националния химн на Мексико по време на боксов мач в Дуранго през 2020 г. В нейният акаунт в Инстаграм, който може да се похвали с над 81 000 последователи, има видеозаписи от изпълнения на младата певица на концерти в бляскави одежди.

Фрида София също така обича да се боксира. Тя е усвоила това умение от своя пастрок - Хулио Сесар Лопес-младши, професионален боксьор, който държеше световната титла в средна категория на Световния боксов съвет от 2011 до 2012 г. Майката на Фрида София се омъжила за него след убийството на бащата на певицата през 2008 г.

Едгар Гусман Лопес бил един от любимите синове на Ел Чапо и бил избран за негов наследник. Но той загинал при престрелка на паркинга на търговски център в столицата на мексиканския щат Синалоа – Кулиакан през май 2008 г. Властите събрали 500 гилзи от калашници след стрелбата, която според местната преса възникнала в резултат на припознаване. Килърите помислили, че Гусман Лопес бил Артуро Белтран Лейва, главатарят на конкурентния картел Белтран Лейва. Ел Чапо бил толкова покрусен след гибелта на любимия си син, че изкупил всички рози в град Кулиакан – над 50 000, за погребението му, твърдят мексикански медии.