0

А ктьорът Даниел Радклиф, добил световна популярност под белега на най-известния магьосник в света Хари Потър, ще блесне в нова светлина – като музикант.

Актьорът Даниел Радклиф, добил световна популярност под белега на най-известния магьосник в света Хари Потър, ще блесне в нова светлина – като музикант.

Не става въпрос обаче за смяна на професията, а за филма „Странен: Историята на Ал Янкович“. В биографичната лента Радклиф ще изиграе Странният Ал, известен с пародийните си песни и забавни видеа.

„Когато последният ми филм UHF излезе на екран през 1989-а, дадох клетва на феновете, че ще пускам филми на всеки 33 години, по часовник. Радвам се да споделя, че се движим по график. И съм много щастлив, че Даниел Радклиф ще ме изиграе. Нямам никакво съмнение, че това е ролята, с която идните поколения ще го запомнят“, заяви самият Ал, цитиран от Contactmusic.

Сценарият и режисурата са поверени на Ерик Апел.

„Когато Странният Ал ме накара насила да седна и да изслушам историята на живота му изобщо не повярвах на думите му, но знаех, че трябва да направя филм“, каза той.

Снимачният процес ще стартира през февруари в Лос Анджелис.