0

Х оливудската звезда Джерард Бътлър, който осинови българското куче Шушка от Витоша, отново пристига у нас за снимките на нов филм. По него той ще работи отново с компанията Millenium Media, въпреки че преди година тя бе една от фирмите, срещу които шотландецът заведе съдебен иск за пропуснати ползи от „Код: Олимп“ (2013).

Холивудската звезда Джерард Бътлър, който осинови българското куче Шушка от Витоша, отново пристига у нас за снимките на нов филм. По него той ще работи отново с компанията Millenium Media, въпреки че преди година тя бе една от фирмите, срещу които шотландецът заведе съдебен иск за пропуснати ползи от „Код: Олимп“ (2013).

Казусът изглежда е вече решен, като заедно двете страни ще продуцират екшън-трилъра The Bricklayer (букв. прев: „Зидарят“). На режисьорския стол на лентата ще застане Рени Харлин, когото зрителите познават от работата му по „Умирай трудно 2“, а в главната роля ще видим американския актьор Арър Екхарт, който и преди си е сътрудничел с Бътлър в продукции като доходоносния франчайз „Код“.

Сценарият е написан по романа на Ноа Бойд Beautiful and the Damned, като по него работят Мат Джонсън и писателката Хана Вег. Камерата ще се завърти 

през март в „Ню Бояна“ в България

 както и в новите студия на Millenium Media в Гърция. Продуцентската компания ще се занимава с продажбите на предстоящия виртуален Европейския филмов пазар на Берлинале.

В трилъра Екхарт ще влезе в обувките на бивш оперативен агент на ЦРУ, който трябва да се завърне на работа с важна мисия. Известен с това, че е хитър, но предизвикателен, а в миналото е бил най-брилянтният кадър на организацията, той е натоварен със спешната задача да разкрие самоличността на неизвестен извършител, който убива чуждестранни журналисти и прави така, че ЦРУ да изглеждат виновни за престъпленията. Постепенно светът започва да се обединява срещу САЩ, а героят на Екхарт се озовава във вихъра на международна извънредна ситуация, сблъсквайки с личните си демони.

„Сценарият на „Зидаря“ има рядката комбинация от добре наслоени герои, сложен сюжет и пропулсивно действие. След като 

прекарах пет години в Китай,

 съм изключително развълнуван да се върна и да работя по холивудски екшън трилър от висок калибър. Ако има нещо, което научих от трите си китайски филма, това е важността на дълбоко изпитаните емоции. В Аарон Екхарт открих първокласен драматичен актьор, който също притежава телесността и чара да оживи този емблематичен персонаж.“, коментира и самият режисьор.

Освен Бътлър, продуценти са още Алън Сийгъл от G-Base и Даниел Робинсън, Хайди Джо Маркел от Eclectic Pictures, Джефри Грийнщайн от „Милениум Медиа“, Лес Уелдън, Джонатан Юнгер, Ярив Лернър и Роб Ван Нордън. Ави Лърнър, Тревър Шорт, Боаз Дейвидсън и Танер Мобли от Millenium Media са изпълнителни продуценти.

Припомняме, че идеята за проекта се роди още през 2011, когато Бътлър беше привлечен за главната роля. Постепенно обаче екранният агент Майк Банинг от поредицата „Код“ е заел повече функции зад камерата, като се очаква звездата да бъде ангажиран и на терен по време на снимачния процес на Балканите.