0

Д жони Деп седна на съдебната скамейка във вторник в съдебния процес срещу бившата си жена Амбър Хърд, като каза, че иска да „изясни случващото се“ за обвиненията за домашно насилие. 

„Истината е единственото нещо от което се интересувам. Лъжите до никъде няма да те докарат“, каза Деп и добави: „Обсебен съм от истината“. 

Докато е разпитван от адвоката си Деп отрече да е насилвал някога Хърд или друга жена. 

Тя обвини Деп, че я е удрял, душил и ритал няколко пъти през тяхната връзка. Тя също така го обвини в сексуален тормоз в Австралия през 2015 г. Двамата се разведоха през 2016 г. 

През декември 2018 г. Хърд публикува статия във Washington Post, в което намеква за предишните си твърдения, въпреки че не идентифицира Деп по име, той я съди за 50 милиона долара.

„Почувствах се отговорен да се изправя не само за себе си в този случай, но и за децата си“, свидетелства Деп. „Мислех, че е отвратително, че децата ми ще трябва да ходят на училище и техните приятели в училището ще се доближат до тях с прословутата корица на списание People с г-жа Хърд с тъмна синина на лицето“, добави той. 

По думите му обвиненията срещу него са „доста отвратителни и обезпокоителни“ и „не се основават на каквато и да е истина“.

„Много е странно, когато един ден си Пепеляшка и след 0,6 секунди си Квазимодо“, каза той.

Деп сподели за физическото насилие, което е понесъл от майка му когато бил малък. Той разказа, че тя го замеряла, удряла го с обувки с висок ток. 

Също така разказа за началото на връзката си с Хърд, като посочи, че „сякаш беше твърде хубаво, за да е истина.”

 „Тя беше внимателна. Тя беше любяща. Тя беше умна. Тя беше мила. Тя беше забавна. Тя проявяваше разбиране", каза той. Актьорът добави, че споделяли общ интерес към блуса и че Хърд често му събува ботушите, когато се връщал у дома.
Но след година и половина „тя се превърнала в друг човек“.

Деп разказа също и за актьорската си кариера и как създал персонажа на капитан Джак Спароу. Той каза, че черпил вдъхновение от анимационните филми на Bugs Bunny и Wile E. Coyote, като каза, че чувства, че анимационните герои могат да местят границите, като същевременно са привлекателни за всички възрасти.

След успеха на филма той каза, че славата му е станала по-голяма. Феновете се опитвали да влязат в имота му, облечени като Джак Спароу и той почувствал необходимост да наеме повече охрана, за да се справи с папараците.

Деп също засегна темата с текстовите съобщения, които са били вкарани в процеса, в които той говори с насилствен и вулгарен език за Хърд, обиждайки я и обсъждайки нейния „гниещ труп“. Той отбеляза, че е бил повлиян от Хънтър С. Томпсън и Монти Пайтън и че е склонен към „черен хумор“.

„Засрамен съм от някои препратки, които съм правил“, каза актьорът. 

Той бе помолен да отговори на въпроси за употребата му на наркотици, която също се появява многократно по време на процеса. 

Деп каза, че не е взимал наркотици, за да „купонясва“, а по-скоро за да избяга.

„Приемах тези вещества, за да се отърва – за да се отърва от призраците, призраците, които все още бяха с мен от младостта ми“, каза той. 

„По същество това беше самолечение, един от онези моменти „извади ме оттук“, когато това, от което искаш да избягаш, е собственият ти мозък, собствената ти глава“, сподели Деп.

Но той се разграничи от твърдението на Хърд за „злоупотребата с вещества“, казвайки, че нейният разказ е „силно украсен“ и голяма част от него е невярна. 

„Аз не съм някакъв маниак, който трябва да е дрогиран през цялото време“, каза той. Деп призна, че е станал зависим от Roxicodone – болкоуспокояващо лекарство, отпускано по рецепта – след като се нарани, докато хвърлял стол по време на снимките на „Карибски пирати: В странни води“, четвъртата част от франчайза. Той описа пристрастяването като „маймуна на гърба ти“ и каза, че е на хапчетата от четири до пет години или повече.

Обсъждайки връзката му с Хърд, той каза, че в началото тя е била добра, но след известно време „нещата започнаха да се разкриват сами“. Той каза, че Хърд реагирала зле, ако той иска да остане буден да гледа телевизия, а тя да си легне.

„Не разбирах защо аз, като 50 и нещо годишен мъж не бях допускан да си лягам, когато си поискам“, каза Деп. 

Разпитът му ще продължи и в сряда. 

Сагата Деп VS Хърд: Актрисата издрала лицето на Джак Спароу (ВИДЕО)

РАЗКРИТИЕ: Джони Деп и Амбър Хърд „взаимно се малтретирали“

Фенки прелетяха света в подкрепа на Джак Спароу (ВИДЕО+СНИМИ)