0

А ктрисата Ема Томпсън, чийто филм Good Luck To You, Leo Grande участва на фестивала "Сънданс", разказа за трудностите пред една 62-годишна актриса да се разсъблече пред камера във филма, разказващ историята на застаряваща учителка, която ползва сексуална услуга, съобщи АФП.

Актрисата Ема Томпсън, чийто филм Good Luck To You, Leo Grande участва на фестивала "Сънданс", разказа за трудностите пред една 62-годишна актриса да се разсъблече пред камера във филма, разказващ историята на застаряваща учителка, която ползва сексуална услуга, съобщи АФП.

"Това вероятно е най-трудното нещо, което съм правила", каза актрисата на онлайн пресконференция по време на кинофестивала, който се провежда дистанционно заради пандемията.

"Много е трудно да се разсъблечеш на 62 на екрана, обясни носителката на "Оскар", заснела няколко секс сцени във филма с актьора Дарил Маккормак, който е на 29 години. Героинята й се разсъблича пред огледало, наблюдавайки тялото си "напълно спокойно, без да си прави оценка". В тази сцена тя "не си гълта корема, не се обръща, не се опитва да промени това, което вижда", обясни Томпсън, говорейки за "невъзможните изисквания" към жените да се борят с остаряването на телата си, което е табу на екрана. "Това е голямата трагедия на женското тяло през 20-и и 21-ви век. Категорично трябва да я променим", подчерта британската актриса.

В събота на фестивала "Сънданс" бе представен и анонсът на документалната поредица We need to talk about Cosby, която ще се излъчва от 30 януари от "Шоутайм" и е посветена на пропастта между имиджа на Бил Косби като "бащата на Америка" и обвиненията в сексуални посегателства срещу него.

Фестивалът на независимото кино "Сънданс" продължава до 30 януари.