0

П евицата Карминьо и нейната група ще имат концерт на Античния театър в Пловдив на 18 юни. Португалската изпълнителка, чието истинско име е Мария Кармо Карвальо Ребело де Андраде, е провъзгласена за най-красивия глас на фадото. Албумите й достигат платинени тиражи, изнася концерти в цял свят, а страстните й сингли заемат водещи места в световни класации.

Певицата Карминьо и нейната група ще имат концерт на Античния театър в Пловдив на 18 юни. Португалската изпълнителка, чието истинско име е Мария Кармо Карвальо Ребело де Андраде, е провъзгласена за най-красивия глас на фадото. Албумите й достигат платинени тиражи, изнася концерти в цял свят, а страстните й сингли заемат водещи места в световни класации.

Карминьо е родена сред звуците на китари и напевите на фадо. Дъщеря на известната певица Тереса Сикуейра, тя започва да пее пред публика на дванадесетгодишна възраст. Следват предложения за запис, но тя отлага за няколко години, осъзнала, че пеенето изисква зрялост, която все още не притежава.
Завършва образованието си със специалност "Маркетинг и реклама", пътува по целия свят като участник в различни хуманитарни мисии и натрупала опит, се завръща в Лисабон, решена да се отдаде изцяло на артистична кариера.


Дебютният й албум Fado е обявен за сензация през 2009 г. Тиражът му има платинен статус, а британското списание SongLines го поставя под номер едно в годишната си класация. Следват още четири успешни албума, концерти в цял свят и първи места в класации.