0

Е кстравагатният певец Иво Димчев отново ще завладее сцената на Холивуд. След като изнесе празничен концерт навръх Йордановден в емблематичното заведение Hotel Cafe в квартала на Лос Анджелис, изпълнителят на „Баница“ за пореден път ще забавлява елейската бохема с музиката си на 26-ти февруари. Именно в този бар, който в последните години се е утвърдил като артистично пространство за акустични изпълнения, стотици фенове са се редили да слушат на живо големи гласове като Адел, Кейти Пери, Били Айлиш, Coldplay, Бруно Марс и др.

Екстравагатният певец Иво Димчев отново ще завладее сцената на Холивуд. След като изнесе празничен концерт навръх Йордановден в емблематичното заведение Hotel Cafe в квартала на Лос Анджелис, изпълнителят на „Баница“ за пореден път ще забавлява елейската бохема с музиката си на 26-ти февруари. Именно в този бар, който в последните години се е утвърдил като артистично пространство за акустични изпълнения, стотици фенове са се редили да слушат на живо големи гласове като Адел, Кейти Пери, Били Айлиш, Coldplay, Бруно Марс и др.

Билетите за концерта на Димчев вече са в продажба на страницата на заведението, което в първите години от своята история е функционирало като кафене. Пропуските за участието на българската звезда са на цени от 20 паунда, с 10 повече от миналия път. Те са за главната сцена, пред която традиционно има място за около 215 меломани, 75 от които разполагат със седящи места.

За предстоящия концерт се похвали самият Димчев с публикация в социалните мрежи. „Ще се видим скоро“, написа той. Този път обаче гласът на Димчев ще бъде акомпаниран и от цигулка.

Припомняме , че звездният музикален празник на Димчев е своеобразно продължение наотвъдокеанското му „домашно“ турне – концерти в интимно-празнична атмосфера около Коледа и Нова година по домовете в Ню Йорк и Лос Анджелис. След като започна на 8-ми декември в Голямата ябълка, обиколката му продължи и в Града на Ангелите, а финалът брше на 10-ти януари.

Артистът започна да обикаля домовете на свои почитатели и да им изнася персонални концерти в началото на пандемията, когато организирането на големи концерти беше прекратено. Тогава режисьорката Кристина Николова му посвети филм под надслова „Корона Къш-къш”, разказващ тъкмо за тази инициатива, която развълнува и режисьора на сериала „Туин Пийкс“ - Дейвид Линч. Малко по-късно пък Димчев се похвали, че дъщерята на легендарния Майкъл Джексън – Парис, му е казвала в очите, че му е луда фенка.

В края на юли тази година пък Димчев добави в списъка си с постижения отвъд граница и похвала от престижното издание The New Yorker, на чиято онлайн корица блесна. В популярната медия се появи голям материал за изпълнителя на „Баница“, озаглавен „Екстравагантният разкош на Иво Димчев“, където той бе представен като един от най-известните български певци и текстописци.