0

С ветът постоянно се променя, а най-големия фестивал в САЩ – Коачела не пропуска да е в крак с най-новите тенденции. Организаторите на музикалния празник обявиха, че пускат търг, в който феновете ще могат да наддават за 10 доживотни пропуска за мащабното събитие, както и други удобства под формата на NFT –  незаменяеми токени или единствени по рода си виртуални, проверими активи, които могат да се търгуват в блокчейн системата.

Светът постоянно се променя, а най-големия фестивал в САЩ – Коачела не пропуска да е в крак с най-новите тенденции. Организаторите на музикалния празник обявиха, че пускат търг, в който феновете ще могат да наддават за 10 доживотни пропуска за мащабното събитие, както и други удобства под формата на NFT –  незаменяеми токени или единствени по рода си виртуални, проверими активи, които могат да се търгуват в блокчейн системата.

Фестивалът в Индио, Калифорния, който трябва да се завърне тази година за уикендите между 15-17 април 2022 г. и 22-24 април 2022 г. в окръг Ривърсайд, си партнира с борсата за криптовалути FTX за новото начинание, което според тях ще работи на „екологично чист пазар“.

Новият комплект NFT, наречен Coachella Collectibles, дава на колекционерите „възможност да притежават доживотни фестивални пропуски, да отключват уникални преживявания на място, да притежават физически предмети и цифрови колекционерски предмети“.

Сред колекциите на NFT, които ще бъдат пуснати за продажба този петък (4 февруари), е и Coachella Keys Collection – именно 10-те пропуска, които „предоставят доживотен достъп до Коачела“.

„Това включва пропуски за един фестивален уикенд всеки април и виртуални преживявания, произведени от и на Коачела... завинаги“, гласи заявката им.

Собствениците на тези 10 NFT-та също ще получат „уникални преживявания“ на Коачела 2022, включително „гледка отпред и в центъра на сцената на Коачела, доживотно сафари къмпинг или вечеря, приготвена от професионален готвач в Розовата градина“.

„Всички сме виждали как NFT позволяват истинска собственост върху изкуството и медийното съдържание в интернет. Искахме да направим още една крачка напред и да използваме NFT, за да дадем възможност за собственост и върху преживяванията в реалния свят. Само блокчейн технологията може да ни даде уникалната способност да предлагаме подлежащи на търгуване доживотни пропуски на Коачела за първи път. Развълнувани сме от изграждането на нова общност за нашите фенове с NFT, а във FTX намерихме партньора, на когото се доверяваме, за да ни предостави подкрепа и за да ни помогне да въведем тази нова възможност.", каза в изявление Сам Шуноувър, ръководител на иновациите за фестивала.

Припомняме, че сцената на тазгодишната Коачела ще бъде оглавена от Кание Уест, Били Айлиш и Хари Стайлс, Swedish House Mafia и др. Първоначално Травис Скот трябваше да е един от хедлайнерите на Коачела 2022, но беше премахнат през декември след провала на фестивала му Astroworld и последвалата петиция на фенове, в която се призовава за прекратяването на договора с него.

Фестивалът ще изисква ваксинация или отрицателен тест, направен в рамките на 72 часа.

Междувременно Уест каза по-рано тази седмица, че не се интересува от NFT.