С ерия от обвинения за сексуални посегателства бяха отправени към нидерландско риалити шоу за таланти, като една участничка обвинява ментор в изнасилване, съобщиха Ройтерс и ДПА.

Серия от обвинения за сексуални посегателства бяха отправени към нидерландско риалити шоу за таланти, като една участничка обвинява ментор в изнасилване, съобщиха Ройтерс и ДПА.

Млада състезателка от "Гласът на Холандия" заяви, че рапърът Али Би я е принудил да правят секс. Твърденията й са изложени в епизод от програмата Boos в интернет, която е излъчена и от държавната телевизия BNNVARA.

Рапърът отрича обвиненията.

Скандалът е най-значимият в нидерландска медия от началото на движението #МеТоо. Десетки, предимно млади жени, са съобщили за сексуални посегателства в "Гласът на Холандия". Оплакванията са от диригента на бенда, ментор и режисьор.

Известен певец и ментор от детското издание The Voice Kids също е обвинен, че е посягал на малки момичета.

Джон де Мол, който е разработил шоуто и го е продуцирал до 2019 г., заяви, че е шокиран. Той обаче призна, че е чувал за случай през 2019 г., когато участничка се е оплакала от сексуални намеци и аванси от диригента на бенда Йерон Ритберген.

Ритберген е имал тогава връзка със сестрата на Мол. Тя и Мол заявиха, че не знаят за други обвинения.

Ритберген е напуснал шоуто, след като е признал, че е злоупотребил с поста си. Телевизия Ер Те Ел Нидерландия е прекратила шоуто и обяви, че е започнала разследване.