0

Е дин от най-красивите супермодели на 90-те с над 700 заснети корици за списания – Линда Еванджелиста, разказа в пространно интервю за сп. People как 5 годни е прекарала в усамотение заради обезобразеното си след козметична процедура тяло. "Повече няма да живея в срам и да се крия от света", заявява 56-годишната канадска красавица.

Един от най-красивите супермодели на 90-те с над 700 заснети корици за списания – Линда Еванджелиста, разказа в пространно интервю за сп. People как 5 годни е прекарала в усамотение заради обезобразеното си след козметична процедура тяло. "Повече няма да живея в срам и да се крия от света", заявява 56-годишната канадска красавица.

Линда е пострадала след процедура за замразяване на мазнини. След като се подлага на CoolSculpting тя се оказва "брутално обезобразена". Процедурата е одобрена от FDA като практика за отслабване при упорити мазнини. Манекенката обаче е диагностицирана с рядък страничен ефект, който се проявява при 1% от хората: мазнините се връщат, а впоследствие се втвърдяват и образуват бучки.

Еванджелиста се е подложила на общо 7 сеанса на CoolSculpting в кабинета на дерматолог от август 2015 г. до февруари 2016 г. Три месеца след тях тя започва да забелязва издутини в областта на брадичката, бедрата и бюста си – същите места, които искала да се редуцират. След това започнало втвърдяване, а накрая местата станали безчувствени. Драстичните диети, стигащи до пълен глад, изобщо не й помогнали.

През юни 2016 г. Линда отново отива при лекаря си, съблича се, за да огледа тялото й, и започва да плаче. Той й поставя диагноза хиперплазия на мастната тъкан (РАН).

След проявата на страничните ефекти красавицата фактически губи работните си ангажименти. Сега Еванджелиста е подала съдебен иск срещу компанията майка на CoolSculpting, за обезщетение в размер на 50 милиона долара. От компанията й предлагат да й направят липосукция (изсмукване на мазнините) при хирург, който тя сама си избере. Пожелали и да поемат разходите по интервенцията, но при условие че подпише споразумение за конфиденциалност. Еванджелиста отказва. След това си прави 2 липосукции, за които твърди, че си е платила сама. Споделя, че след процедурите носи стягащи колани. Стигало се дотам, че ако не сложи стягащ колан под роклята, кожата й се протривала до кръв. Под мишниците й се оформили големи твърди буци, които се виждали, ако е с по-изрязана дреха. Стойката на тялото й също се променила. Вече не можела да поставя ръцете си близо до тялото поради същата причина. „Не се гледах в огледалото, защото не приличах на себе си“, казва тя.

Напоследък обаче Линда Еванджелиста си връща увереността, въпреки че козметичният проблем я променил и като човек. Тя признава, че винаги е знаела, че ще остарее, но никога не е мислела, че ще изглежда по този начин. Пред изданието тя за пръв път споделя снимки на обезобразеното си тяло, но в тях невъоръженото око вижда единствено една красива, но вече застаряваща и понапълняла дама.