0

З вездата от „Американски прелести“ и „Американски пай“ Мена Сувари разкри, че се бори със следродилна депресия повече от година и половина след раждането.

43-годишната актриса заяви, че не желае да „захаросва“ трудностите, през които преминава, тъй като в детството си е била сексуално насилвана, а по-късно се пристрастява към наркотиците. „Не искам да се държа като перфектната личност. Всеки се опитва да оцелее и да покаже на какво е способен, но хората трябва да си помагат“, заявява Мена.

Мена признава, че ходи на терапия и получава подкрепа от приятелите си. Тя споделя още, че се лекува с холистични практики, като прови хормонални тестове и кръвни изследвания, за да научи повече за собственото си тяло.

Сувари си спомни, че след раждането на сина си Кристофър е стояла на балкона на дома си и е убеждавала себе си да напусне дома си за разходка. Повтарят си, че трябва да изляза от къщата. Съпругът ми също ми натякваше „Можеш да отидеш“, но аз бях убедена, че не мога да го направя”, каза Мена. Актрисата се омъжи за Майкъл Хоуп през 2018 г., а двойката посрещна първото си дете през 2021 г.

Актрисата разказа, че все още се опитва да свикне с мисълта, че трябва да бъде до сина си 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, за да отгледа добро човешко същество. Звездата сподели, че се е надявала да посрещне първото си дете във вана с вода, но раждането започнало в дома й, като мъките и продължили 24 часа преди да бъде откарана в лечебно заведение, където раждането продължило още едно денонощие. На финала синът на Мена се появил на бял свят след цезарово сечение.

Мена Сувари смята, че следродилнта й депресия се дължи на факта, че не е успяла да роди по естествен начин, тъй като се е чувствала като надрусана с морфин глупачка, щом прегърнала новородения си син. „Имах право на тази емоция“, заключва актрисата.