0

С ър Антъни Хопкинс е изгледал два филма на Максим Генчев и се отнесъл благосклонно към тях.

Това сподели режисьорът пред „Телеграф“. Става реч за филмите за Левски и Ботев, а поводът бил, че италиански продуцент, който е близък приятел с Хопкинс, поканил холивудската звезда заедно да изгледат двата филма на Генчев и сър Антъни да си даде мнението дали този режисьор може да направи филм за Гарибалди.

Капчев

Италианците искали Генчев да снима филм за д-р Георги Капчев, който отива доброволец при Гарибалди и взема участие в боевете из Ломбардия и отбраната на Рим.

СМЕЛО СЪРЦЕ: Максим Генчев умира от страх пред зъболекар! (СНИМКА)

Прикрива отстъплението от Венеция. А в битката при Чезантико извежда с коня си от сражението жената на Гарибалди Анита.

„Не се поколебах да потърся помощ от писателката на исторически романи Галина Златарева, която изнамери свидния българин, нишанджия, доверено лице на епохалния революционер, в чиито ръце умира Анита - любимата на Гарибалди. Историята бурно заживя в кратък синопсис, но бърза “черна котка” мина пътя на раждащия се проект. Италианецът се скри, но оставената следа (кратко писмо) насочи вниманието ми към преводача (италианец, женен за българска актриса) и ме навежда на мисълта, че което колега (красива, талантлива, известна актриса) може да ти причини и сам не можеш да си го направиш“, отсича Максим Генчев.

Максим Генчев пред "Телеграф": Простатата ми е като на войник, жена ми е доволна

Режисьорът не желае да споменава имена, макар да споделя, че не са чак толкова много актрисите у нас, омъжени за италианци преводачи.

Допълва, че след като се свързал с писателката Галина Златарева, веднага в ума му възникнала сцена как да започва филмът с един атентат.

Брокер става Караджата

„Приемам този провал за успех! Само си представете какво би ми се случило, ако след Ботев и Левски направя и свой прочит на Гарибалди?! Оставам в творческо равновесие заради вниманието на сър Хопкинс, макар че си струваше да понеса риск за прослава името на нишанджията гарибалдиец, българското момче - д-р Капчев“, разсъждава Максим Генчев.

Св. Никола

Режисьорът тези дни пусна из Фейсбук една от новите си картини, които е нарисувал. Доста интересна визия се е получила. На нея се вижда свети Никола, но на нещо като викингска лодка.

Фейсбук

Сложил я върху камината си, с която съвсем наскоро се обзаведе в дома си в Елин Пелин. И на която толкова много се радва.