0

Н епростим грях понесоха на раменете си организаторите и шефовете на кинонаградите на Британската академия - БАФТА.

Широко рекламираното шоу, проведено в неделя, умишлено или не, не включи всеобщия любимец от сериала „Приятели“ - Матю Пери, в годишния паметен списък. Всяко година в този списък присъстват кинотворците, които са си отишли предходната година от този свят.

НАГРАДИТЕ БАФТА: "Опенхаймер" - големият фаворит, "Анатомия на едно падение" чака в засада

Звезда от "Карибски пирати" обвинена в домашно насилие

Звездата от най-гледания ситком пред последните 20 години  беше намерена мъртва в хидромасажната си вана към края на октомври на 54-годишна възраст, .

ТЪЖНО: Напусна ни любима звезда от хитовия сериал "Приятели"

Светът скърби за Матю Пeри (СНИМКИ)

СКРЪБ И ОБИЧ ЗА МАТЮ ПЕРИ: Хората направиха спонтанен мемориал за актьора

Въпреки бляскавата си кариера във филма, след като придоби слава като Чандлър Бинг в ситкома на NBC, той не беше включен в почитта на церемонията по годишните награди .

Киноманите и почитателите на актьора реагира гневно веднага.

Screenshot/Instagram/X

„Много обичам наградите BAFTA. Гледам го всяка година. Но да не включим Матю Пери в in Memoriam всъщност е шокиращо“, Засрамете се,BAFTA  , че не признахте Матю Пери“, няма да ви гледам повече!“, са само част от реакциите.

Смутени и притиснати от гнева на зрителите, шефовете на БАФТА започнаха да се обясняват, обещавайки, че ще се поправят след няколко месеца.

В нарочно обръщение те казват: „Ние потвърждаваме, че той ще бъде отличен в предстоящите телевизионни награди BAFTA през май и в секцията in memoriam на нашия уебсайт.“

След възхода си към славата в ситкома от 1990 г. заедно с Дженифър Анистън , Кортни Кокс , Дейвид Шуимър , Лиза Кудроу и Мат Лебланк , той участва в множество холивудски филми, включително The Whole Nine Yards и Birds of America.

През 2009 г. той участва заедно със Зак Ефрон в 17 Again, което стана последното му появяване в киното.

По време на неделната церемония сред звездите, които трябваше да бъдат запомнени, бяха покойната звезда от “Хари Потър" - сър Майкъл Гамбън , рокендрол легендата Тина Търнър и актрисата Гленда Джаксън . 

Матю, който се бори със зависимостта си от наркотици и алкохол години преди смъртта си, беше последен по време на сегмента In Memoriam на наградите Еми за 2024 г. 

Каквото и да направят сега от БАФТА, то не може да заличи грозния гаф.

*Източник: Daily mail