1

С лед скандала, предизвикан от разкритието, че Бил Клинтън е в списъка с клиенти на Джефри Епщайн и Гислейн Максуел, американската и световната общественост са в напрегнато очакване.

Много от списъка са публично известни като сътрудници, служители на Епщайн и Максуел или хора, които са летели на неговите самолети. Предполагаемите жертви на сводническия кръг са били държани в имение в Ню Йорк, вила в Палм Бийч, частен остров на Американските Вирджински острови и ранчо близо до Санта Фе.

НОВ УДАР ЗА МОНАРХИЯТА? Набеденият за педофил принц Андрю обеща шокиращи разкрития

Имената почти сигурно включват бивш държавен глава на САЩ, актьори, академици и, разбира се, вече уединения британски принц Андрю, както съобщава британският Guardian.

Клинтън идентифициран като

„Сърна 36“

Бившият президент на САЩ Бил Клинтън е идентифициран от ABC News като „Сърна 36“ и се споменава в повече от 50 от редактираните показания, според съдебните регистри. Жертвата - Вирджиния Джуфре, не е направила обвинения в неправомерни действия от страна на Клинтън, но твърди, че го е срещнала на острова, за който Клинтън каза, че никога не е посещавал.

Но личните дневници на полетите, съхранявани от един от пилотите на Епщайн, показват, че Клинтън е летял често със самолета на Епщайн, включително при пътувания до Париж, Банкок и Бруней в годините след напускането му на поста през 2001 г.

Клинтън каза, че е скъсал връзките си с Епщайн през 2005 г., след като Епщайн беше обвинен да води непълнолетни момичета в дома си в Палм Бийч за сексмасажи.

Федералното разследване беше прекратено и Епщайн се призна за виновен по щатски обвинения за осигуряване на непълнолетно лице и склоняване към проституция, получи лека присъда и трябваше да се регистрира като извършител на сексуално престъпление.

Имена

BBC съобщава, че самоличностите се разкриват като част от уредено дело срещу дъщерята на печално известния и у нас Робърт Максуел, бивш британски медиен магнат. Тя излежава присъда от 20 години затвор за престъпления, извършени с Епщайн.

Делото е заведено от Вирджиния Джуфре, една от обвинителките на Максуел, и по това време имената се пазят в тайна. Но миналия месец съдия в Ню Йорк постанови, че вече могат да бъдат публикувани. Някои от тях са били вече публикувани през годините.

Имената, които се появиха, включват хора от администрацията при Барак Обама заедно с по-малко известни фигури като левия професор и активист Ноам Чомски, бизнесмена милиардер Рийд Хофман и Лорънс Съмърс, бивш президент на Харвард и директор на Националния икономически съвет при Обама.

Други включваха Уди Алън, Бил Гейтс, Торбьорн Ягланд, бивш премиер на Норвегия, бившия израелски премиер Ехуд Барак и бившия председател на Barclays Джес Стейли.

Очаква се принц Андрю също да бъде в списъка. Миналата година принцът плати на г-жа Джуфре милиони, за да уреди делото.

Кой е Джефри Епщайн?

Епщайн, милионер, известен с връзките си с високопоставени личности като принц Андрю, почина в затвора през 2019 г. Смъртта му, докато чакаше федерални обвинения в трафик на хора, предоставяне на жени за сексуслуги, беше обявена за самоубийство от съдебния лекар в Ню Йорк.

Той беше обвинен, че управлява "огромна мрежа" от непълнолетни момичета за секс. Той не се призна за виновен. Десетилетие по-рано той беше осъден за привличане на непълнолетни за проституция. Роден и израснал в Бруклин, Ню Йорк, той започва професионалния си живот като учител по физика и математика.