0

Х оливудската звезда Брад Пит и неговият колега Дамсън Идрис заснеха кадри за предстоящ игрален филм за Формула 1 по време на Гран при на Великобритания през измивалия уикенд.

Брад Пит влиза във F1! Холивудецът полита с болид на Силвърстоун с всички от решетката

Двамата облякоха бяло-черни гащеризони на измисления отбор APXGP и се смесиха с истинските пилоти от Формула 1 в гаражите на „Силвърстоун“. Те дори заснеха кадри на стартовата решетка. Сред продуцентите на филма е седемкратният световен шампион Люис Хамилтън, а крайната продукция ще бъде налична на стрийминг платформата на Apple, съобщи агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

След края на снимките Брад Пит даде интервю за презентъра на Скай Спортс и бивш пилот във Формула 1 Мартин Брандъл.

"Малко съм замаян, честно казано. Страхотно е, че сме тук. Супер забавно е и това е един от най-интересните дни през целия ми живот", заяви Пит. 

59-годишният актьор разкри, че неговият герой е пилот от 90-те години на миналия век. Той обаче е преминал в различни автомобилни серии след "ужасна катастрофа". Неговият приятел и собственик на отбора Хавиер Бардем пък опитва да го върне обратно в шампионата, тъй като тимът му е на последно място в класирането.

"Опитваме да направим всичко толкова автентично, колкото е възможно. Продуцентите назначиха експерти от Формула 1, които се грижат за филма така, както биха го направили за истински отбор", продължава Брад Пит в интервюто.

"Сред продуцентите е и Люис (Хамилтън). Той настоява всички да проявяваме нужното уважение към спорта и държи да знаем какво наистина представлява той. Честно казано, нямах представа какво преживяват пилотите. Изпитвам силно уважение към тях".

Брад Пит засне автентични кадри за филма за Формула 1 на "Силвърстоун".

 Брад Пит засне автентични кадри за филма за Формула 1 на "Силвърстоун".
Getty.com

На Пит също му се налага да влиза в болиди за снимки. Той подкара състезателен автомобил от Формула 2 преди два месеца на "Пол Рикард" във Франция и след това на "Силвърстоун" във Великобритания. 

Режисьор на филма ще бъде Джоузеф Косински, който е добре познат на критиците и зрителите от Top Gun: Maverick.

Освен холивудските звезди, Гран при на Великобритания бе посетено и от други популярни личности. Край гаражите бяха забелязани Шакира, Лиъм Пейн и Сам Райдър. Пеп Гуардиола, мениджър на футболния Манчестър Сити, дори бе заснет със слушалки в гаража на един от отборите.

Актьорът и певец Деймиън Люис пък изпълни националния химн преди началото на състезанието, спечелено от лидера в класирането Макс Верстапен.