0

Б рад Пит ще се пусне в болид от Формула 1 заедно с останалите пилоти на пистата Силвърстоун за Гран при на Великобритания утре, съобщи The Sun.

Холивудската звезда обаче няма да върти обиколки, за да се състезава, а за снимките на новия филм на Джоузеф Косински за Формула 1.

В края на април източник разкри пред The ​​Sun, че Пит е получил специално разрешение да завърши първата обиколка на Британското GP 2023 за филма. Брад Пит ще кара заедно с останалата част от решетката на F1 British GP

От екипа споделиха, че бъде създаден специален единадесети отбор, с който ще снимат на пистата - от Гран При в Силвърстоун до края на сезона във Формула 1.

„Те прекараха 18 месеца, използвайки това, което научиха от снимките на Top Gun Maverick, за да разработят най-малката 6k мобилна камера, проектирана някога, за да вкара зрителя в кокпита, в който звездите наистина ще карат. Брад Пит влиза в болид от F1 от Силвърстоун нататък“, сподели Бъкстон, популярен британски водещ и репортер от Формула 1.

Негов колега обаче го опроверга: Андрю Бенсън, F1 журналист за BBC Sport, поясни, че Брад Пит на пистата Силвърстоун въобще няма да припари до F1 болид, а ще кара кола от Формула 2, при това изобщо няма се пусне на пистата заедно с останалите.

Според Бъкстон автомобилът на Брад Пит е проектиран от Mercedes и вече е тестван. Актьорите във филма също са го тествали, както в симулация, така и на пистата. Освен това Люис Хамилтън е включен, със съвети и уточнения за историята и сценария.

Филмът е продуциран от Dawn Apollo Films, продуцентската компания на Люис Хамилтън, в момента няма заглавие.

Според специализирания сайт IMDb, Пит ще играе пилот от F1, който "след пенсионирането си се завръща, за да бъде наставник и да работи в екип с по-млад пилот".