0

А ктрисата и художник Диана Димитрова рисува по 12 часа без почивка картини, които ще представи в нова изложба под наслов „Докосване“. Експозицията ще бъде открита на 7 март в столичната галерия nOva art space. „Засега са 9 платна с малката разлика, че този път съм заложила на доста по-големи формати – към 2 до 3 метра. Забавен беше моментът, в който реших, че трябва да ги нося на ръка от улица „Шипка“ 1 до НДК с метрото. Те са леки, но са обемисти и беше голямо приключение пренасянето“, разказа екранната д-р Огнянова от „Откраднат живот“ пред „Телеграф“.

Изложбата може да бъде разгледана до 27 март.

 Изложбата може да бъде разгледана до 27 март.

Докосване 

Диана признава, че идеята за темата на изложбата се е зародила в главата й още по време на пандемията след първата й самостоятелна изложба „Жената“. „От известно време си мисля как хората бяха принудени да спрат да се докосват. Трябваше да спазваме дистанция и разбрах колко е важен този допир, който нямахме – говоря за всяка една сфера на любовта и всяка една нейна форма, независимо дали е любим човек, дете, приятел, родител... Докосването присъства във всяка една от 9-те картини, но не буквално, разбира се“, сподели Димитрова. Изложбата ще бъде изцяло живопис, въпреки че актрисата е приета първа по успех в специалност Графика в НХА, където учи една година. Признава, че започнала да вижда цветовете и да работи с тях преди 2 г. Когато твори, може да прекара до 12 часа права, с леки паузи за цигара. „Отстрани изглежда странно, но в момента, когато рисувам, не усещам болката. Може би заради еуфорията, която ме обзема по време на целия творчески процес. Просто забравям да функционирам като човек и започвам да рисувам“, разкрива още Димитрова. Изложбата може да бъде разгледана до 27 март, като всички картини в нея се продават.

Темата на изложбата е Докосване.

 Темата на изложбата е Докосване.

Темата на изложбата е Докосване.

 Темата на изложбата е Докосване.

Тютюн

Диана Димитрова издаде още, че в последните два месеца не е имала време за личен живот. Освен подготовката за изложбата, тя бе и на национално турне с постановката „Тютюн“ на Варненския театър, в която се въплъщава в образа на Ирина. „Моите приятели ме разбират. 

И двете професии изискват пълно отдаване и огромен енергиен ресурс. Мисля си обаче, че не бих си причинила да рисувам толкова големи платна за толкова кратък срок отново“, споделя с усмивка брюнетката. Тя издаде пред „Телеграф“, че от всички картини, които е нарисувала през годините, в момента има налични само 5, като изключим тези от новата изложба. „Дори тези от по-мрачните периоди намериха своите собственици. Мисля, че не е вярно клишето, че хората обичат само цветни картини“.