0

Р уският певец Филип Киркоров влезе в черния списък с клиенти на луксозната модна марка "Баленсиага". Причината за това е подкрепата му към руския президент Владимир Путин и към нахлуването на войниците му в Украйна, съобщава сайтът "Наблюдател".

За забраната му да пазарува от френския бранд се разбира от интервю на Киркоров, качено в ютуб.

"Всички знаят, че съм любител на модата. "Долче и Габана", "Луи Витон", "Балмейн"  - всички винаги ме чакат с отворени обятия. Аз съм от типа клиенти, които наистина се интересуват от това, което носят и как излизат на сцената. Тази сутрин вече се преоблякох три пъти... По едно време стилистът ми получи обаждане от бутика на "Баленсиага" в Монако: "Не можем повече да продаваме неща на Филип Киркоров, защото той подкрепя режима на президента Путин", разказва певецът.

Киркоров решил да тества забраната и опитал да си купи чанта от бутика на марката в Дубай. Продавачката обаче му показала, че има забрана.

"Обадих се и на мой приятел в САЩ и го помолих да купи дрехи на мое име, отказали са му", допълва Киркоров. Той е получил специално писмо от френския бранд, в което се посочва, че забраната му да пазарува от тях наистина е заради подкрепата му към Путин. И макар певецът да подчертава, че това решение не го притеснява, защото има други модни марки, които са готови да работят с него, то адвокатите му щели да подготвят дело срещу модната марка за обида.