0

Е динственият постоянен член на легендарната група "Дийп Пърпъл” от самото й създаване – Йън Пейс, пристига отново в България за ексклузивен концерт.

На 28 септември музикантът ще забие най-големите хитове на пърпълите заедно със своя проект Purpendicular в София, а ден по-късно и в Пловдив.

Концерт

На концертa в столичната зала за събития „Пиротска 5“ ще бъдат представени песни от албумите Stormbringer, Burn, Come Taste the Band, In Rock, някои класики на групата, преминавайки през всички етапи от дългогодишната им кариера. Ще бъдат представени и композиции от ранните години от творчеството на „Уайтснейк“ заедно с няколко песни от последния албум на Purpendicular. Мястото на провеждане на събитието в София е избрано специално от мениджмънта на Йън Пейс. Лимитиран брой билети във ВИП зоната на центъра са на цена 110 лева. В основната зала на комплекса цените на билетите са с цена 80 лв. и вече са в продажба.

Ниво

Йън Пейс е един от малкото концертиращи класици в рок музиката, като едновременно с този статут остава на познатото ни суперниво.

Поставян в неизменната петица на най-добрите и иновативни рок барабанисти за всички времена от редица престижни музикални издания, критици и многомилионни фенове, Пейс ще демонстрира класата си и уникалния си стил „Суинг-Рок“, правещ го абсолютно неподражаем.

Артистът е заслужил признанието на поколения световноизвестни рок музиканти, които го посочват за вдъхновител и основен еталон в рок ритмиката! След повторното събиране на „Дийп Пърпъл“ през 1984 г. във всеки концерт на групата има негови солови изпълнения на барабаните. В началото на 21-ви век много често соло на барабани по време на концерт изпълнява в средата на песента „Картини от дома“ (Pictures Of Home). В началото на тази песен изпълнява също сложно късо соло на барабани.