0

Е тиен Леви изрази подкрепа към Израел и към искането за незабавното освобождаване на 133-мата заложници, които вече половин година са държани в плен от Хамас.

Обичаният певец и музикален педагог заяви пред „Телеграф“, че е бил лично поканен от посланик Йоси Леви Сфари и заместник-ръководителя на мисията г-жа Наама Леви.

Мисия

Етиен приема като своя мисия искането за освобождаването на задържаните израелски заложници. Той заедно с техни превъзходителства позира пред стената с ликовете на заложниците, която се намира в израелското посолство. Посланикът, заместничката му и Етиен Леви се снимаха с портрети на някои от задържаните.

Сред тях има няколкомесечни бебета и други съвсем невръстни деца, цели семейства. Конкретно Етиен държи лика на 10-месечно бебенце, отмъкнато при атаката на Хамас. „Няма как да не бъда съпричастен. Има моменти, в които човек не може да избяга от съвестта си“, обобщи емоциите пред „Телеграф“ Етиен Леви.

Г-жа Наама Леви, Етиен Леви и Негово Превъзходителство Йоси Леви Сфари с ликове на заложници на Хамас

 Г-жа Наама Леви, Етиен Леви и Негово Превъзходителство Йоси Леви Сфари с ликове на заложници на Хамас
Посолство на Израел

Акцент

На срещата с посланик Йоси Леви Сфари и заместник-ръководителя на мисията г-жа Наама Леви е бил поставен и акцент върху силните връзки в културен аспект между България и Израел.

Етиен Леви поясни: „Г-н посланикът Йоси Леви Сфари и заместник-ръководителят на мисията г-жа Наама Леви са изключителни хора, с невероятно топло отношение към България. През всичките ми 67 години нямам повод да се срамувам, напротив – и като изпълнител, и като автор и вокален педагог, съм доказал, че нося само популярност, слава и уважение към България.

Разговорът ни беше как на културна основа да заздравим връзките между едно прекрасно и древно място като България и между древната страна на Бога – Израел. Можем да борим тероризма на културна и на образователна основа. Нашият разговор беше това. Аз съм специалист в това! Не съм специалист да продавам оръжие, моята сила е в изкуството, културата и образованието“.