0

П иар експертът Евгени Минчев се разгневи на новината за създаването на фондация, която да разпространява и популяризира творчеството на Лили Иванова след смъртта й. 

Само преди няколко дни стана ясно, че Лили Иванова е решила цялото си наследство – духовно и материално да бъде прехвърлено на фондация, носеща нейното име. По думите на Лорда някой съветник на Лили Иванова е категорично за смяна, тъй като е проява на ужасен вкус някой да трупа точки над зловещата новина за завещанието й. "Не искам да мисля за нея, като за предсмъртница. Някой съветник на звездата е за смяна", казва Минчев. 

"То бива Пи ар, бива мечта за отъркване до легендата, но това, което чета за завещанието на Лили е потресаващо зловещо. Или е прибързано предизвестие за нейната... кончина /егати термина/ или е кончината на някой, който е за смяна в екипа и. Наредените на опашка да са и симпатични сигурно са много. И резултатът вече броди в социалните медии, резултат, погълнал красивото ни усещане за Лили Иванова, че е вечна, че е свята а вечните и светците не умират, нали. Особено в сърцата ни.

Завещанието е един изпробван юридически начин да ти бъде зачетена волята, когато си тръгнеш от този свят. Творчеството е забележително, най-вече като обем. Името ще блести със златни букви в галериите на българската естрада. Добре де, и на руската... Кой патинира с ръжда това злато и кому са нужни онлайн признания за щедростта на певицата, която завещавала всичко на публиката си", заявява Минчев.

По думите му завещанието на примата изглеждало като стъкмено, "Светиня и е направила последна изповед и е запазен час в траурна агенция. Ведрата, неспокойна, творяща Лили Иванова изведнъж се превръща в предсмъртница, в очакваща последното си причастие и със запазен час при Бога. Превърнаха ни я в старица!" казва още Евгени Минчев. 

След като им подписа пълномощно: Адвокатите на филмотеката поемат наследството на Лили