0

П опфолк певецът Фики Стораро отрече обвиненията на зложелатели, че е откраднал музиката на последното си парче Espanola Baby и каза пред „Телеграф“, че песента е с уредени авторски права и всъщност е кавър.

„Самата истина е, че песента е със закупени авторски права и в моята кариера нямам нито една песен, която е кавър и не е заплатена със съответната сума на автора“, заяви категорично изпълнителят.

Клип

Певецът сподели, че оценява труда на колегите си и никога не би допуснал нещо подобно да се случи.

„Всички изпълнители, дори в световен мащаб, правят кавъри. Разбира се, публиката си решава какво да слуша и чий кавър. За мен да откраднеш музика е нещо далеч от моите ценности и стойности. Аз съм много честен човек и никога не бих направил такова нещо, да взема на някой труда, без да съм говорил с него и да съм платил съответната сума е абсурдно“, разказа Фики и добави, че подобни обвинения са много груби. 

Семейно 

Песента Espanola baby е колаборация на Фики с неговия брат Емрах и баща им Тони Стораро. Българският аранжимент на песента е направен от Илиян Ивов.

Текстът е написан от самия Фики и Ники. Режисьор на видеоклипа е Людмил Иларионов–Люси.

„Във връзка със стила на песента миналата година работих усилено по концерта “Другото лице” с поп и рок музика. Сега пуснах няколко неща за клубовете и TikТok. Това е тренд в момента, много хора го слушат и го търсят по време на моите участия. Мисля, че съм доказал през годините, че съм универсален изпълнител и както мога да ви разплача с изпълнение на балада или народна песен, така мога и да ви веселя с кючеци. Обичам ви!“, написа още за песента в социалните мрежи Фики.