0

А ктьорът Гай Пиърс, познат от участието си в кинохитовете „Поверително от Ел Ей“ с Кевин Спейси и в „Мементо“ на Кристофър Нолан, прекара няколко дни тайно в София.

Родните ловци на автографи са издебнали звездата пред столичен хотел на паметника Левски и са го разпознали. Оказа се, че Пиърс е снимал у нас трилър с работно заглавие Killing Faith според информация на Deadline.

Парти 

“Беше много любезен. Попитахме го дали може да се снимаме и той беше съгласен. Явно отиваше на парти за прощална вечер (афтър) след снимките, защото беше много официален. Тогава преди него излезе и официално облечен Алекс Петифър. Беше много хубава среща. Много учтив и възпитан“, сподели пред „Телеграф“ ловецът на автографи Веселин Любенов, като каза, че заедно с приятелите си Христо Могилански и Тодор Петров са успели да се щракнат с голямата звезда. Последно Гай Пиърс беше у нас през 2021 г., когато снима холивудския трилър "Спомени" у нас.

Гай Пиърс е австралийски актьор и музикант от английски произход. Негови значими роли са тези в „Поверително от Ел Ей“ с Кевин Спейси и Ръсел Кроу и в екранизацията на „Машината на времето“, а най-запомнящото му се изпълнение е в „Мементо“ на Кристофър Нолан. Той има поддържаща роля в спечелилия „Оскар“ „Речта на краля“, в който играе крал Едуард VIII. Носител е на награда „Еми“. Получава номинации за „Златен глобус“, „Сатурн“ и Наградите на Гилдията на филмовите актьори. 

Дявол

Според публикуваната информация Пиърс ще се въплъти в образа на д-р Бендер - лекар, който се съгласява да придружи измъчена майка на пътуване през коварна пустиня. Майката се надява да намери лек за мистериозната болест на дъщеря си: тя е обладана от дявола. В лентата роля има и Тим Рот, който ще влезе в обувките на проповедника Рос.