0

И зглежда, че всички сме произнасяли името на Адел грешно през последните 13 години. Звездата сподели своето раздразнение и разочарование и разкри как всъщност се произнася името ѝ.

По време на неотдавнашно интервю в предаването "Happy Hour with Adele" певицата отбеляза, че една от жените, които я попитали за писането на песни, "казала името ѝ перфектно!"

И така, как е правилно да се обадите на Адел?

Въпреки че много фенове я наричат "uh-dell" (​​"ъ-ъ-дел"), Адел всъщност предпочита лек привкус в края на името си, за да се приведе в съответствие с нейния севернолондонски акцент. Както тя отбеляза с лек акцент върху втората сричка: "uh-dale" (""ъъ-дейл"). По всичко си личи, че певицата много държи на това.

Всъщност името на звездата, изпяла хита Rolling in the Deep, идва от немски език. То означава най-общо момиче. Adele е форма на Adelheid, означаващо "благороден вид или тип", идва от старонемските adal "благороден" и heid "вид или тип".

Събитието, където Адел сподели този факт, бе посветено на новия музикален видеоклип към песента ѝ "I Drink Wine". Представянето на "Уикенди с Адел" в Лас Вегас започва на 18 ноември.

Преди това Адел го отложи за януари в "Колизеум" в "Цезар Палас", което не се прие добре от някои нейни фенове. Впоследствие тя заяви, че това е "най-лошият момент в кариерата ми, досега".

По думите ѝ към онзи момент певицата е отказала да продължи напред, защото планираните концерти не са ѝ се сторили достатъчно естествени.

"Просто нямаше душа в тях. Сценичната инсталация не беше подходяща. Беше много откъснато от мен и моята група и му липсваше интимност", казва Адел пред списание Elle. "И може би се опитвах твърде много да му дам тези неща в толкова контролирана среда".

Последният ѝ албум, "30", беше издаден през ноември 2021 г.