0

11-годишно българче стана звезда в Колумбия, след като премина „слепите прослушвания“ в детския вариант на тамошния формат на „Гласът“ и се класира за музикалните дуели. Петокласничката Лина Мария Гомес Витанова спечели сърцата и на менторите, и на публиката с взривяващо изпълнение на Diamonds, което я изстреля в отбора на легендарния колумбийски певец и носител на Латино Грами за поп албум – Андрес Сепеда.

Уникалното вокално изпълнение на малката Лина накара Сепеда да натисне бутона, за да обърне стола си и да ѝ каже: „Впечатляваща си, много си интересна и гласът ти е много специален“.

Тя самата пък разказа на менторите – Андрес Сепеда, мексиканският певец Алекс Синтек и Грейси Редон, че идва от България специално за конкурса. И изпълни на сцената в Богота акапелно „Хубава си, моя горо“.

За да стигне до сцената на „Гласът на Колумбия“ успява да пребори конкуренция от 17 000 деца. Ситото на онлайн кастингите успяват да преминат общо 168 деца, които са избрани да участват в т.нар. „слепи прослушвания“.

Именно на тях менторите решават кой да продължи само, слушайки гласовете на кандидатите. Без да ги виждат. До следващия етап – музикалните дуели, са допуснати половината – 90.

„Слепите прослушвания“ бяха излъчени по колумбийската телевизия този уикенд и благодарение на таланта си 11-годишната българка продължава напред. В преследване на мечтата си. А както самата тя сподели от сцената в Богота: „Искам да кажа на всички да следват мечтите си!“.