0

С едемнадесет годишна ученичка от Пловдив грабна титлата за най-красив модел у нас. Дария Иванова спечели единодушно гласовете на журито и отвя конкуренцията. С напълно натуралното си излъчване, перфектните си моделски мерки 80-60-80 и ръст от 172 см, тя сложи на главата си короната на "Модел на България".

Дария Иванова стана модел на България.

 Дария Иванова стана модел на България.
Качество Дизайн и Точност

Мечта

Дария все още е ученичка, в Частно училище по агробизнес в Пловдив. След като завърши гимназия има амбиция да следва право. Междувременно титлата ще и даде възможност да стане професионален модел. „Това е първия ми конкурс, нямам опит, записах се, за да изживея нещо ново и нямах никакво самочувствие, че ще спечеля.“, сподели пред "Телеграф" Дария. Сега обаче нещата се променят и тя ще се опита да реализира мечтата си да стане модел успоредно с уроците. „Като по-малка съм се занимавала с художествена гимнастика, мечтаех да бъда модел.“ добави тя.

Корони

Във финала на конкурса участваха 11 претендентки от цялата страна. Те дефилираха в 5 тура, като журито оценяваше освен външния им вид и начина, по който представяха различните видове тоалети. Спортни тоалети от "Длисиос", ежедневни от "Паус Джинс", бански – "Нмода", коктейлни - "Бутик Резерве" и вечерни рокли от "Киара фешън" бяха туровете, в който се представиха красавиците. За косите на момичетатат се погрижи Магдалена ранкова от салон "Моар", а за герима - "Бейда Люман". Събитието се проведе в клуб "Планета Бай Илевън".

Освен Дария с корони на главата си тръгнаха и още две софиянки. 19-годишната Йоана Горанова бе оределена за "Бест Модел", а 18-годишната Михаела Стоянова стана "Супермодел". Йоана ще кандидатства в медицинския - козметология, а Михаела мечтае да стане фармацевт. Момичетата получиха награди от Фитнеси "Пулс", "Солар пауър", "Боди толк".

* Автор: Василена Маринова