0

Н оватор и брилянтен артист Влади Ампов – Графа подготвя музикално събитие без аналог в историята на българската музика, което се очаква да събере десетки хиляди фенове на НС „Васил Левски“ на 30 септември.

Промоутърът на концерта „Монте Мюзик“ не бърза да издава много детайли за шоуто, но обяви, че сцената ще е с ширина 65 метра и с прозрачен покрив, какъвто не сме виждали досега.

Мечти

Първият анонс за концерта беше в края на март. Тогава най-верните фенове на Графа изкупиха за по-малко от 3 дни ограниченото количество промоционални билети. Интересът към събитието е голям, предвид факта, че Влади Ампов е известен с безкомпромисното си и дълбоко емоционалното отношение към представянето на музиката, любима на няколко поколения българи. За мащаба и техническото изпълнение на продукцията съмнения също не съществуват - Графа и екипът му гарантирано поднасят шоу на световно ниво и вече го доказаха с големия му концерт в зала “Арена Армеец” (2017). Събитието беше напълно разпродадено, а четиринадесетте хиляди зрители още пазят ярки спомени от незабравимата вечер. Концертът на НС „Васил Левски“ има кауза, към която всички посетители са съпричастни и тя е в подкрепа на изявените български деца. Пет лева от стойността на всеки билет помагат на талантите на фондация „Димитър Бербатов“. Най-добрият ни футболист през новия век и емблемата на музиката ни през последните 30 години са обединени от вярата си, че в родината ни се раждат и растат деца, които с дарба, труд, постоянство и подкрепа ще сбъднат мечтите си, а живото доказателство за това са именно те - Графа и Бербатов.

През 2017 г. препълни зала Арена Армеец.

 През 2017 г. препълни зала Арена Армеец.
Арих

Албум

В началото на юни излиза новият албум на Влади Ампов „Вековна гора“, а едноименният сингъл от него, колаборация с Мистерията на българските гласове, е една от най-забележителните и самобитни песни на Графа. Тя ни напомня, че освен любим на всички певец, той е автор, който преминава границите на стандартното и предава силни послания чрез музиката си. Албумът вече може да се поръча на официалната страница на издателя „Монте Мюзик“. Най-ярките представители на българския шоубизнес уважиха Влади Ампов - Графа на представянето на новия му албум „Вековна гора“. Събитието се състоя в столичния клуб PM и събра на едно място певци, актьори, журналисти и топфенове на най-обичания български поп изпълнител. Сред гостите забелязахме Михаела Филева, Мария Илиева, Молец, Поли Генова, Евгени Генчев, Борислав Бояджиев – Борче, Елена Петрова, Явор Гърдев, Ромина Тасевска, Ники Кънчев, Стефан Щерев, Краси Куртев и Дънди от Акага, Тино, Ника, Саня Армутлиева, Сантра, Любомир Ковачев, Jeremy, Сашо Обретенов, Венци Трифонов и много други. Дългоочакваният албум „Вековна гора“ беше представен на гостите на премиерата лично от Графа, като погледите на всички бяха насочени към документален филм, искрен разказ за създаването му, режисиран от Свилен Славов. Последва представянето на всяка една от 16-те песни, всяка със собствена индивидуалност и послание. Слушателите се насладиха на новата продукция на Влади Ампов и оцениха нейното високо качество, емоционална дълбочина и силно въздействие.

Парчета

В албума откриваме 8 нови песни – 5 от тях самостоятелни и 3 интересни дуета. Там присъстват и превърналите се в хитове „Химера“, „Ти грееш“, „Утре отново“ в оригинална и акустична версии, заглавния трак с участието на „Мистерията на българските гласове“, „Ванилия“ с виртуозната цигулка на Веско Ешкенази и Prime Time с WOSH MC и FeeL. Силно впечатление правят трите нови колаборации, включени в албума. Гостите на специалното събитие за първи път гледаха видеото на „Алиби“, дует с NICKA, режисирано от Димитрис Георгиев, а по-внимателните забелязаха появата на Тино в края на видеото. Предположенията са, че общата им песен от албума - „Фиаско“, съвсем скоро също ще има видео. Младата Лидия Ганева е певицата в третия нов дует – “2:00 AM”, и също дава заявка за бъдещ хит. Новаторски, смели, но също и със запазената марка на Графа – чувствени, с дълбоки, закодирани в текста и музиката послания са композициите в новия албум. Автор на музиката традиционно е Графа, като в песента “2:00 АМ” си партнира с Веселин Ценов – Algoriddim. Текстовете са авторски, а в съавторство работи с Рейчъл Роу (“2:00 AM”) и NDOE („Утре отново“ и “Вселена”). Гост автори са Кирил Ампов (“Грях” и “Помниш ли”), Иван Ланджев (“Здравей и довиждане”) и Свилен Ноев (“Повече от радостта”). Абсолютно лично постижение е, че китарите в целия албум са изсвирени лично от Влади Ампов. По миксинга работи заедно с Димитър Ганчев, а мастеринга е направен от носителя на Грами – Дейв Къч.