0

Р одената в Украйна жена, която спечели титлата Мис Япония, се отказа от короната си след скандал в островната страна, че е имала връзка с женен мъж.

СКАНДАЛ В СТРАНАТА НА ШОГУНИТЕ: След България и Япония си избра за Мис украинка! (ВИДЕО)

Каролина Шиино спечели конкурса за красота само преди две седмици, предизвиквайки обществен дебат в Япония относно нейните корени. Мненията в страната бяха разделени, като някои приветстваха коронацията й като символ на разнообразието, докато други обвиниха организаторите, че предпочитат "западните стандарти за красота".

В разгара на полемиката японското списание Shukan Bunshun публикува статия, в която я обвинява в афера с женен влиятелен човек и лекар. Въпросният мъж все още не е коментирал публично обвиненията. Асоциацията на Мис Япония, в първоначалния си отговор на материала, защити г-жа Шиино, като каза, че тя не е знаела, че мъжът е женен. Сега обаче организаторите на конкурса казаха, че тя е признала, че е любовница на женен мъж и се е извинила, че ги е подвела. След това тя се отказа от короната си.

Г-жа Шиино също се извини на своите фенове и обществеността в изявление, като каза, че действията й са били мотивирани от страх и паника в отговор на разкритата тайна. „Наистина съжалявам за огромните неприятности, които причиних, и за това, че предадох тези, които ме подкрепяха“, каза тя. Титлата Мис Япония ще остане вакантна за една година до следващия конкурс. Шиино спечели короната на 22 януари, като стана първата европейка, която печели конкурса в страната на изгряващото Слънце.