0

Д ва литра домашна ракия от дюли получиха звездите на българската естрада, сред които Йорданка Христова и Мая Нешкова, след спектакъла „Обич и песен“ във Велико Търново, научи „Телеграф“ от продуцента Евгени Боянов.

„Подари ни я мой приятел от Горна Оряховица, не сме я отваряли все още, но смятам през есента да се съберем в София и да я пробваме“, разкри той.

Питка

Освен домашната ракия звездите получиха още много сувенири не само в Търново, но и във всичките 10 града, които посетиха от началото на турнето. Сред тях са икони, кратунка, на която е написано Царевец, едно ангелче и музикално пиано. Мими Иванова получи ветрило с перли в Добрич, а Нелина бе посрещната от 10 млади гайдари, които й поднесоха домашна питка със сирене и шарена сол.

Евгени Боянов с Мими Иванова, Мая Нешкова и Кирил Икономов

 Евгени Боянов с Мими Иванова, Мая Нешкова и Кирил Икономов
Личен архив

Изядохме я в гримьорната, беше много вкусна“, разкри още продуцентът. С огромен успех преминаха първите 10 концерта от националното турне "Обич и песен". В него участие взеха едни от най-ярките звезди на българската естрада - Йорданка Христова, Силвия Кацарова, Тони Димитрова, Мая Нешкова, Мими Иванова, Роси Кирилова, Братя Аргирови, Елвира Георгиева, дует ШИК и др. Музикалният маратон стартира от Пловдив, премина през Стара Загора, Плевен, Русе, Левски, Велико Търново, Варна, Добрич и Созопол.

Звездите от "Обич и песен" на сцената

 Звездите от "Обич и песен" на сцената
Личен архив

15 август

Предстои големият концерт в Бургас на 15 август, а след това финалът ще бъде на 18 октомври в София, зала 1 на НДК. Концертът в морския град ще бъде специален, издаде още Евгени Боянов. Той ще премине под мотото „Нощ на композиторите“, защото ще се включат дует „Шик“ - Краси Гюлмезов е един от най-големите съвременни мелодици, маестро Кирил Икономов и гениалният Развигор Попов. Тримата готвят нещо специално за феновете, в което обаче няма да са включени половинките им, които пеят в „Обич и песен“. Сред специалните гости на 15 август ще бъде и Стефан Диомов, който освен като зрител и критик може да се включи и в концерта като изненада. Билети могат да бъдат намерени освен онлайн и на касата на Държавна опера-Бургас, Лятна каса Часовника и във всеки клон на Български пощи.

Диск

Паралелно с това на музикалния пазар излезе новият диск "Обич и песен", който е двоен и включва както нови песни на творците, така и златните им хитове. Ексклузивно може да бъде намерен само по време на концертите. От екипа на културната организация споделиха за "Телеграф", че подготвят и три концерта на легендите от "Тоника СВ" - на 2 август в Пловдив, на 12 септември в Русе и на 13 септември Добрич. С тях ще е новият им стар вокалист Емил Василев, който се прибра след 25 години странство. Ще прозвучат и две чисто нови песни наред със златните им хитове, отново дело на маестро Стефан Диомов. Водещ, продуцент и организатор на "Обич и песен" е Евгени Боянов. Бил е и личен мениджър на Стоянка Мутафова.