0

П ринц Хари признава, че все още има въпроси относно трагичната смърт на майка си принцеса Даяна.

Херцогът на Съсекс, който беше само на 12 години, когато тя почина през 1997 г., направи разкритието по време на първото си телевизионно интервю след публикуването на откъси от книгата му „Spare“.

„Има много неща, които са необясними“, каза той на Том Брадби, докато обсъждаше смъртта на Даяна в интервю за ITV, излъчено в неделя. Хари обаче поясни, че „наистина не вижда смисъл“ да започне ново разследване след години. Той също така си спомни, че е гледал ужасяващите снимки от сцената на катастрофата на Даяна, за да се опита да разбере какво се е случило.

Сравнявайки смъртта на Даяна с неотдавнашните страхове за собствения си живот, Хари каза, че е „истински ужасен от това, което може да се случи“ с него и съпругата му Меган Маркъл.

На фона на продължаващата му вражда с кралското семейство Хари каза в интервюто, че се надява някой ден да оправи нещата, особено с баща си, крал Чарлз III, и брат си, принц Уилям. „Искам помирение, но първо трябва да има отговорност“, каза той, твърдейки, че някои членове на кралското семейство са му казали, че е „заблуден и параноичен“.