0

Х ристо Шопов ще бъде настанен в гримьорната на баща си – големия актьор Наум Шопов, в Народния театър „Иван Вазов“, научи „Телеграф“.

„Това не го знаех, от вас го научавам - сигурно искат да ме изненадат. Ще ми бъде приятно и ще е вълнуващо“, коментира пред „Телеграф“ актьорът.

Респект

Звездата от хитовия криминален сериал на NOVA “Братя“ и от холивудския хит „Страстите Христови“ ще се изяви за първи път на сцената на първата ни трупа. „Досега никога не съм играл в Народния театър, а той за мен винаги е бил институция, към която съм изпитвал голям респект. Благодаря за поканата на режисьора Асен Шопов. За първи път ще работим с него. Той ще направи едно истинско класическо представление, а моята роля е на един неприятен тип“, издаде още пред „Телеграф“ Христо Шопов. На въпроса защо все такива роли му дават режисьорите напоследък, той се засмя: „Така се случва“. 

Екип

В първия работен ден на септември започнаха репетициите на „Коварство и любов“ oт Фридрих Шилер. В постановката освен Христо Шопов ще участва Валентин Ганев, който е и асистент-режисьор, както и актьорите Павел Иванов, Евгени Будинов, Александра Василева, Владислава Николова, Веселин Мезеклиев, Аня Пенчева, Любомир Петкашев, Жаклин Даскалова, Христо Чешмеджиев.

Драматург на спектакъла е д-р Светлана Панчева, музиката е на Слав Бистрев, а автор на костюмите е Цвета Маринова. Асен Шопов е доайен сред режисьорите у нас, който не спира да работи и на 90. Именно на сцената на Народния той отпразнува и юбилея си през януари т.г. Премиерата ще бъде на 11 и 12 ноември на Голяма сцена.

Репетициите на маса започнаха вчера.

 Репетициите на маса започнаха вчера.
Стефан Здравески