0

П о кината тръгва дългоочакваният филм, посветен на трагичния живот на покойната британска певица Ейми Уайнхаус. Филмовата лента носи името на най-известния й албум - "Back to Black" и ще предложи на зрителите безпрецедентен поглед към вдъхновяващата, но и тъмна история на една от най-ярките и иконични фигури в света на съвременната музика.

Режисьорът също е жена - британката Сам Тейлър- Джой, която преди години направи филм за детството на Джон Ленън. Тя стои и зад режисурата на "Петдесет нюанса сиво".

КЛУБ 27: Ейми Уайнхаус - Бялата жена с черна душа

"Back to Black" разказва необикновената история на Ейми Уайнхаус, вдъхновен от дълбоко личните ѝ текстове и музика.

Рисувайки ярка, жизнена картина от улиците на Камдън, които тя нарича свой дом, и улавяйки трудностите на световната слава, филмът отдава почит на артистичността, остроумието и искреността на Ейми, като същевременно се опитва да опознае нейните демони.

Безпощаден поглед към съвременната машина за знаменитости и въздействащ трибют към един талант, който се появява веднъж на 100 години, филмът проследява ранния възход на певицата към славата, разкривайки човека зад феномена и бурната любовна връзка в центъра на един от най-легендарните музикални албуми на всички времена.

Певицата постигна международно признание с втория си албум "Back to Black" (2006), като с него тя спечели многобройни награди БРИТ и "Грами". Работейки над третия си албум, Ейми Уайнхаус беше намерена мъртва в дома си в Камдън на 23 юли 2011 г. Последвалото разследване установи, че 27-годишната певица е починала от алкохолно отравяне.

Във филма ще може да чуете много от музикалните шлагери на Ейми Уайнхаус.