0

Б ританският актьор Фин Джоунс, познат от ролята си на сър Лорас Тайрел - един от най-опитните рицари във Вестерос и по-малък брат на Марджъри Taйрел, която по-късно става кралица на Седемте кралства в „Игра на тронове“, пристига за първи път в София.

Повод за визитата му е фестивалът Анивенчър Комик Кон, който ще се състои следващия уикенд в Експото. В рамките на форума ще видим и друга звезда от хитовия сериал на HBO - Том Влашиха.

HBO

Гости

Фин Джоунс е популярен и с превъплъщението си в Дани Ранд - експерт по бойни изкуства със способността да борави с мистична сила - „Железния юмрук“. Познат е и от продукциите „Защитниците“ и Luke Cage. Екранният Лорас ще се срещне с феновете, а на родна земя ще пристигнат още актьорът Стефан Капичич, изиграл Колос в „Дедпул“, както и превърналите се в сензация по целия свят комикс художници Йехуда и Мая. Големият Кристоф Ламбер и Падма Патил от „Хари Потър“ също пристигат за Анивенчъра. Илюстраторът Джон Хоу също ще бъде сред специалните гости. Освен водещ художник на концепциите на трилогиите на Питър Джаксън „Властелинът на пръстените“ и „Хобит“ той работи и по едноименния сериал на Amazon, както и по редица други продукции като „Хрониките на Нарния: Лъвът, вещицата и дрешникът“, „Г.Д.В.“, „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“, предстоящия пълнометражен анимационен „Войната на рохиримите“.

БГ

На Анивенчър Комик Кон ще участват и Юлиан Костов, който има над 35 роли в чуждестранни сериали. Актьорът, познат на публиката от хитовия фантастичен сериал на Netflix Shadow and Bone (Сянка и кости), ще присъства и в двата фестивални дни и ще стане част от дискусията „От Източна Европа до Холивуд“. Гостите на фестивала ще могат да се срещнат и с българската актриса Климентина Фърцова, позната от „Голата истина за група „Жигули“ и сериалите „Белези“, „Войната на буквите“ и „Вина“. Гост на фестивала ще е и Саймън Дженър. Той работи за издигане на глобалната космическа екосистема чрез уникалната позиция на Axiom Space като доставчик на частни мисии до Международната космическа станция. Сред вече обявените гости са актьорите Том Влашиха, Стефан Капичич, Aфшан Азад и Кристоф Ламбер, илюстраторът Джим Корниш и други.