0

Д ългоочакваният концерт на група Jeremy? в зала 1 на НДК, обявен за 4 април, няма да се състои заради предстоящите предсрочни избори на 2 април. „След обявяването на датата за избори от управата на НДК ни съобщиха, че събитията, планирани за седмицата около изборите, се отменят. Концертът ни на 4 април 2023 не може да се състои в НДК на тази дата. И никой нищо не може да направи, за да промени това“, написаха с нотка огорчение от бандата в социалните мрежи.

Варианти 

„Обмисляхме всякакви варианти: да изберем нова дата на същото място, но крайно неудобна (според предложенията, които получихме от НДК), да сменим локация и това как ще се отрази на планираното шоу, на закупилите вече билети т.н. Истината е, че положението не е добро откъдето и да го погледнеш. Съдба или резултат от навързани несъзнателно действия и последици - реално без особено значение“, споделят още Ерсин и колегите му, но уверяват феновете, че голям концерт все пак ще има.

„Планът, по който работим в момента, е да го направим на стадион. След като не може да е в зала 1, нека опитаме да го направим на открито и като многократно гледаните от нас концерти на любимите ни групи. Rock’n’Roll на стадион. Вече имаме фиксирана локация и работим по избор на дата. Съвсем скоро ще съобщим и двете“, издават от бандата за радост на своите почитатели.

Жест

Музикантите съветват феновете, закупили билети, да ги върнат и да получат парите си обратно. „Основната причина е, че ценовите диапазони няма да има как да бъдат аналогични. Сегментирането на стадион (седнали, правостоящи) е различно от това в зала 1 на НДК и както и да го мислим, всичко е твърде сложно, за да го предложим като валидна опция“, казват музикантите. Въпреки неприятната ситуация Jeremy? ще направят жест към своите почитатели и ще им подарят последния си албум на диск. „Бихме искали поне минимално да се реваншираме. Запазете си копие на билета, който сте купили - на телефон, разпечатан, както ви е удобно. При влизане на концерта срещу всеки показан билет ще подарим новия албум на CD“.