0

Е д О’Нийл разкри, че почти се отказал да става актьор в полза на това да се присъедини към мафията.

Актьорът от „Женени с деца“ и „Модерно семейство“ сподели как за малко да се съгласи, когато е бил „разорен“ в 20-те си години.

СУПЕРМАФИЯ: Лидерите на Камората, Ндрангетата и Коза Ностра седнаха заедно на софрата (СНИМКА)

О’Нийл обясни, че възможността му е дошла през 1969 г., след като е бил уволнен от Питсбърг Стийлърс и не е „имал представа“ какво да прави след това.

„Имах приятели в организираната престъпност“, започна той, визирайки стария си приятел на име Джим, който живеел в родния му град Йънгстаун, Охайо.

„Джими ми се обади и ми каза: „Хей, хайде да се повозим. Искам да говоря с теб“, спомня си актьорът.

77-годишният О’Нийл обясни, че Джим го е завел в „изискан“ ресторант, в който „никога не би отишъл“.

„Той започна да говори с бармана“, спомня си актьорът. Джими го попитал дали познава някакъв човек на име Джими Демко, а барманът отговорил, че не познава такъв. 

„Джим започна да описва човека, преди в крайна сметка да подкупи бармана. Той му даде двайсетачка и каза: „Виж, той е мой стар приятел, не съм го виждал от години. Търся да се свържа с него, но бих искал да го изненадам. Така че, ако той се появи тук, моля да ми се обадите на този номер", обясни О’Нийл.

След това двата напуснали ресторанта и на О’Нийл му било предложена работа, на която почти не можел да устои.

„Тръгнахме и той каза: „Можеш да направиш такива неща за мен. Ще те защитя, ще ти дам лесни неща. Само събираш информация. Бягаш, изтърваш нещо тук-там. Добър си в това. Можете да спечелиш добри пари“, добави той.

НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ГАНГСТЕРСКИ ПРОЦЕС: Мафиоти хранили прасетата с останките на нещастна вдовица

„Казах: „Нека помисля за това, Джим. Защото може би ще напусна града, за да се занимавам с актьорско майсторство“, продължи  О’Нийл.

Когато се прибрал у дома, баща му видял, че излиза от колата на Джими . „Той ми каза: „Видях те да се возиш с Джим. Просто искам да ти задам един въпрос. Можеш ли да излежиш една присъда?“, спомня си О’Нийл думите на баща си. Той му отговорил с „Не“.

Разговорът между баща и син кара О’Нийл да се отправи към Ню Йорк, за да се занимава с актьорство.