0

Т рите най-мощни мафиотски групировки в Италия са сключили съюз. Такива опасения се появиха, след като в нета бяха публикувани снимки на водещи фигури от подземния свят, който са заедно на една софра. 

Високопоставени членове на престъпния клан Ндрангета от Калабрия, Каморат от Неапол и Коза Ностра от Сицилия са увековечени на фотография, да пият и ядат заедно през април 2021 година. Срещата била една от многото, които карабинерите наблюдавали със съдействието на прокуратурата. 

КАПО ДИ ТУТИ КАПИ! Диаболик пали гангстерска война от гроба. Босът на Коза ностра правел връзката мафия-държава (СНИМКИ)

Изображението породи опасения, че мафиотските кланове се обединяват в най-голямата престъпна организация в Италия, за да завладеят богатия север. 

„Това е Милано“, бил чут да казва един от донвете. „Ние не сме в Сицилия, не сме в Рим, не сме в Неапол, това е мястото, където правим добрите неща“, заявил той, цитиран от британския вестник “Телеграф”. Друг бос от Коза Ностра отговорил: „Ние изградихме империя“.

Според разследващи трите мощни престъпни организации са оставили в миналото съперничеството, за да създадат супермафиотски съюз, който да се възползва от възможностите в северния регион Ломбардия. Също така се смята, че те са изкарали стотици милиони евро, инвестирайки в закони начинания в световната модна столица Милано. 

Любимите певци на мафията! ГАНГСТЕРИ ИЗСТРЕЛВАТ КАРИЕРИТЕ НА МЕРИЛИН, СИНАТРА, ЛИЗ ХЪРЛИ И ЛАЙЗА МИНЕЛИ. Бандитите обожавали да играят себе си във филми за престъпници

Организациите на трите мафиотски клана тайно са се споразумели за стабилно и трайно партньорство - нещо като конфедерация, разказаха италиански прокурори. 

Също така наскоро бил създаден нов мафия в Рим, лидери на която били престъпници от Камората и Ндрангета. 

Въпреки че публичните кървави бани, убийства и свирепи вражди в миналото са начин на живот за мафиотските босове сега те започнали да се пазят взаимно, избирайки битие в лоното на белите якички пред публичните престрелки.     

РАЗКРИТИЯ: Доналд Тръмп въртял бизнес с босове на мафията. Играл на ези-тура с главорезите за собствеността над хотел в Атлантик сити

Камората, една от най-старите и най-големи престъпни институции в света, досега се занимаваше с наркоразпределението, грабежите и насилствените атаки в Неапол и региона на Кампания. Камората е известна с това, че набила младежи, който обучава за мафиотски босове на утрешния ден. 

Подобно на Камората, Ндрангета също е една от най-големите и мощни престъпни организации в света. Техните корени са в италианския регион Калабрия, но според редица разследвания дейността им се вихри в повече от 40 страни по света и продължава да расте със стабилни темпове. Те участват в широк спектър от организирани престъпни дейности, от трафик на наркотици и пране на пари до изнудване и манипулиране на обществени поръчки. Техните огромни печалби след това се реинвестират в законни компании, които допълнително укрепват силата и влиянието на организацията. 

Бомбата за Джовани Фалконе задействана от къща. Преди 31 г. взрив уби италианския магистрат, в Сицилия и до днес говорят шепнешком за „Коза Ностра“

През септември карабинерите разкриха, че италианската майко Мария Чиндамо, която изчезна преди седем години, е била убита, а тялото й е било изядено от прасетата на мафиот от Ндрангета. 

Италианският отдел за обществена сигурност харчи милиони евро в опит да разруши многобройните глобални мрежи на прословутата мафия „Ндрангета“. 

КРАЛЕ НА ФЕНТАНИЛА: Чапитос - кои са могъщите и садистични синове на Ел Чапо? (СНИМКИ)

Коза Ностра, истинският сицилиански престъпен синдикат, изобразен във филмите за Кръстника, се състои от коалиция от престъпни организации - наречени „семейства“ или „кланове“. Те също участват в изнудвания, контрабанда, хaзарт и посредничество при разногласия между други престъпници.

ДЕЦАТА НА МАФИЯТА - Босове и инфлуенсъри! Лоренца наследи Денаро, Виктория – баща си Джон Готи, Сами „Бика“ с подкаст в YouTube

Наскоро един от техните синдикалисти - безмилостния мафиотски бос Матео Месина Денаро почина от рак на дебелото черво, след като бе арестуван след издирване, продължило повече от 30 години. Той бе наречен последният кръстник на мафията, но изглежда, че това не е така.