0

Д жон Войт е преследван от кошмари и килъри в новия си трилър „Земя на сенки“ (Shadow Land), сниман в София миналата година.

Сега в Холивуд пуснаха трейлъра за проекта, а още преди филмът да излезе по екраните, критиката започна да го хвали. Войт играе бивш щатски президент и от „Скрийн рант“ смятат, че дава нови вид на многобройните подобни роли в американското кино. Засега не се обявява дата на премиерата, но се казва, че по щатските екрани филмът ще тръгне съвсем скоро.

Кошмари

От описанието на трилъра се разбира, че Войт е в ролята на бивш щатски президент, който е преследван от натрапчиви кошмари.

СЕМЕЙНА ДРАМА: Анджелина Джоли и баща й пак се изпокараха!

Както самият актьор казва: „Мечтите се превръщат в кошмари“. Съновиденията предсказват скорошната му смърт. Президентът смята, че полудява, но не може да се довери на никого. И вика свой стар познат психиатър, който открива смущаващи явления. „Заплахата може да е по-реална от предполагаемото, докато се справят с опасност, която дебне в сенките на властта“, пише в краткото описание на трилъра „Земя на сенки“.

Президентът се оттегля в свое имение, за да разкрие мистерията. Но въпросът пред зрителите ще е дали наистина полудява или има нещо друго опасно, скрито в сенките на имението и властта. А също и дали все пак килърите ще се намесят и убият експрезидента, преди той да може да съобщи за разкритията си.

Режисьор

Според холивудската критика в снимания в София филм може да се очаква доста напрежение и ефектни екшън сцени, защото режисьорът Джеймс Бамфорд е известен точно с това. Той дълго време е работил като каскадьор, дори сега понякога го прави. Снимал е няколко пъти в България и определено обича тук да си прави филмите. Сред режисьорските му филми са сериалите „Стрелата“, „Супергърл“, „Жената котка“, „Супермен и Лоис“, „Военни престъпления: Хаваи“ и др. Бамфорд бе близо половин година у нас и се похвали, че най-хубавият и чист мед, който е ял, е в България. Бил му подарен от оператора Борис Танчев.

ХОЛИВУД ПРЕД "ТЕЛЕГРАФ": Бащата на Анджелина Джоли пак дойде у нас! (СНИМКА)

Самият Войт пък тази година се завърна в София, както „Телеграф“ писа, за още снимки. Скоро пак го очакват в киноцентъра.

Що се отнася до „Земя на сенки“, партнират му Рона Митра (участвала в поредиците „Подземен свят“, „Старгейт“, „Супергърл“, „Заразата“, „Последният кораб“ и др.), както и Мартон Чокас („Последният дуел“, „Човекът, който свали Белия дом“, „Ной“ и др.).