0

П реди малко повече от месец, на 24 октомври, се навърши една година, откакто един от най-харизматичните български изпълнители – поп-фолк звездата Денис Теофиков полетя от седмия етаж в апартамент в софийския комплекс „Цариградски“.

Причината за смъртта на младата звезда все още не е ясна, като – разбира се – се коментират най-вече убийство или самоубийство. Във фаталната нощ в апартамента са били приятелката на Денис – гримьорката Алекса Ангелова и най-близкият му приятел Антонио, който няколко месеца по-късно пусна с друг млад поп-фолк изпълнител „Един от нас“, посветена на загиналата звезда.

Преди смъртта си Денис стана супер популярен покрай дуетите си с Емилия - „Акула“, „Тръгвай си“, „Пак ще се броиш“ и „Единствено“, които можете да видите в YouTube канала на Емилия, като последните две бяха издадени посмъртно.

След трагедията в семейство Теофикови беше създаден YouTube канал с неиздавани парчета на Денис. Беше основна и фондация за млади музикални таланти на негово име. Посмъртно той също така получи приза „Цялостен принос към българската музика" на четвъртите годишни музикални награди на Folk+. Що се отнася до Алекса, едва година по-късно след смъртта на уж „голямата си любов“, тя вече е с ново гадже, което повдига много въпроси около мистериозната смърт на изпълнителя.

Ще ви представим шест млади изпълнители, които много искат (а някои имат и потенциала) да заместят Денис на модерната поп-фолк музика.

Емрах

Колкото и да се опитваше да мине славата на Денис преди смъртта му и въпреки че е наследник на Стораро, една от най-известните поп-фолк фамилии у нас, Емрах така и не успя да достигне дори половината от неговата слава. След смъртта на Денис - Емрах набра скорост, но поредица от скандали се отразиха на славата му. В песента си „Автогол“ бившата приятелка на Емрах – Теди Александрова намеква, че баща й му е подарил автомобил, за да се раздели с нея и дори, че най-младият от музикалното семейство злоупотребява с наркотиците. След това лято Емрах се отдаде на музиката, за да прикрие скандалите около себе си и наскоро пусна ново парче „Ти на мен ли“.

Адам

Млад изпълнител от компанията на Галин Alpha Music Bulgaria. Атрактивно момче, за което упорито се говори, че му е повече от приятел, като дори в мрежата се появиха компрометиращи снимки от гей клуб в Барселона, на които ясно се виждат и двамата. На музикалната сцена е вече от близо 2 години и вади доста хитове, като „Твоите измами“. В компанията на Галин има още един младеж с потенциал на звезда – Маджуна, но той тепърва набира скорост, а и все още няма голям хит.

Саби

Млада звезда от музикалната компания на Меди, с когото са братя. Българската публика го познава от 2014 г., когато той участва в X Factor. Двамата братя дебютираха с дуета „Любов или кеш“, но тази година Саби се активизира, като вече пусна два хита – „Заради теб“ и „Добро момче“.

Лео

Красавецът и тоталният любимец на девойките е роден в Сандански, като страстта си към музиката наследява от баща си - музиканта Краси Леона. В началото на 2021 година подписва договор с „Хит Микс Мюзик“, а през лятото излизат първият му сингъл и видеоклип в дует с Деси Слава — “Болката ти любима”. Момчето е супер популярно в YouTube, като само „Да се влюбиш“ има почти 10 млн. гледания.

Максим Панайотов

Участникът в тазгодишното издание на „Гласът на България“ беше наречен от Галена „бъдеща звезда и любимец на всички момичета“, а с музикална орисница като нея успехът му е гарантиран. Роден е в Добрич преди 16 години е, пее от 3-годишен и свири на пиано от 10 години. Отпадна от предаването в полуфиналния му етап, което обаче едва ли ще му попречи да има сериозен успех в поп-фолк бранша. Вижте ТУК изпълнението му на „Търся те нощем“.

Тео

Най-неизвестният, но и ужасно талантлив млад изпълнител (истинското му име е Стоян Белчев). Първата му изява е, когато е на 10 години, на конкурс в родния си град Петрич, печели първа награда с изпълнението на Лили Иванова „За тебе бях“. През годините има стотици изяви, бил е вокалист на две рок групи и има над 30 награди от големи конкурси. Днес е на 19 години, наскоро изкара първия си сингъл в дует със Стела „Грях“, а второто му парче се очаква да излезе в края на януари, следващата година.