0

Б ен Афлек разкри, че е бил „нещастен“ и е „пиел твърде много“, докато е снимал филма „Лигата на справедливостта“ през 2016 г.

В интервю за Hollywood Reporter Афлек каза, че работата по филма за супергерои от 2017 г. е оставила „чудовищен вкус“ в устата му и го е накарала да се откаже от собствените си планове да режисира филм за Батман.

„Лигата на справедливостта“ ме накара да си тръгна. Никога повече не искам да правя нищо от това. Не съм подходящ. Това беше най-лошото изживяване, което някога съм имал в този бизнес, който е пълен с много хубави преживявания. Това разби сърцето ми“, каза актьорът.

Продукцията беше помрачена от много драми от самото начало и изпълнена с пренаписвания и заснемания с Джос Уедън, след като оригиналният режисьор на филма, Зак Снайдер, се оттегли след смъртта на дъщеря си. „ Когато Уедън дойде той каза: „Ще спася филма, ще снимаме 60 дни и ще пренапиша сценария около твоя герой“, каза Афлек.

„Започнах да пия твърде много. Върнах се в хотела в Лондон. Трябваше да избирам между бутилката или да скоча през прозореца и просто си помислих: „Това не е животът, който искам. Децата ми не са тук. Нещастен съм“, спомни си носителят на „Оскар“.

50-годишният Афлек реши да спре алкохола през 2018 г., след като бившата му съпруга Дженифър Гарнър се раздели с него през 2015 г. след 10 години брак. Тя го помолила да потърси лечение. Афлек сподели още, че е отказал възможностите да режисира филми в други страни, за да присъства в живота на децата си. „Тези години са твърде важни. Ако ги пропусна, ще съжалявам до края на живота си“, сподели той.