0

Г ригор Димитров има славата на плейбой №1 сред действащия тенис елит, но предполагаемата му нова приятелка Мадалина Геня е първата актриса, с която е известно да има връзка.

Както и предишните му гаджета, румънката от град Слатина се показа пред света, сядайки в ложата на българина – този път на турнира в Мадрид.

Каки

Със своето състояние от 5 млн. долара Мадалина е петото гадже милионерка на Гришо след Серена Уилямс (41 г.), Мария Шарапова (36), Никол Шерцингер (44) и Лолита Османова. С последната нашето момче скъса миналата есен, като злите езици говорят за изневяра на рускинята. Лолита (28) бе по-малка от Димитров с 3 г. - той ще навърши 32 на 16 май. 

За края на отношенията им се появиха индикации на Коледа, която той посрещна с родителите си Димитър и Мария в Дубай, гостувайки на художничката Самар Джашан Сатамиян. Две години по-рано Гришо прекара празника с цялата фамилия на Лола – с баща й, олигарха Елдар Османов, майката Карина и сестричката Саломея. В резултат на всичко това Григор за първи път заговори, че е готов за собствено семейство. За целта помагаше и фактът, че за първи път ходеше с момиче, което живее в Монако, където двамата се запознаха на паркинг. Османова беше едва първата разведена половинка на звездата (една година беше омъжена за милиардерския син Гаспар Авдолян) и втората след Шерцингер, която Димитров доведе в България.

Влияние

Нежеланието на Григор да има деца от Никол (по същата причина тя скъса и с Люис Хамилтън) доведе до края на романса им, започнал тайно в края на 2015-а и завършил в началото на 2019 г. Или поне тази причина изтъкнаха близки до певицата пред британските медии. 

Аферата с Никол лъсна в Австралия през януари 2016-а и това бе един от редките случаи, когато американката с хавайски, филипински и украински корени го подкрепяше по време на мач. Любопитното е, че в течение на тяхната любов Шерцингер нито веднъж не си пусна обща снимка с Димитров. Тя публикува само свои фотографии и при посещението си у нас преди Sofia Open 2017. Въпреки че бяха дискретни в публичните си прояви, двамата се превърнаха в любима плячка на папараците, които уловиха и палавите им закачки на яхта в Италия.

В разгара на чувствата им Григор записа и най-силния си сезон. 2017-а стартира за него с титла в Бризбейн и продължи с епичния полуфинал срещу Рафаел Надал на Australian Open, а през февруари хасковлията записа първия си и единствен триумф на домашния турнир в София. През август дойде дебютната му купа от Мастърс в Синсинати, а черешката на тортата, разбира се, беше триумфът на АTP финалите в Лондон. Въпреки че не дойде да го гледа на крака в „O2 Арина”, Никол го поздрави пред цял свят, възползвайки се от ефира на X Factor. 

В резултат на всичко това Димитров започна следващия сезон като №3 в света и стигна 1/4-финал в Мелбърн, както и мач за титлата в Ротердам, където бе спрян от Роджър Федерер. Оттам нататък обаче не постигна нищо запомнящо се, а раздялата с Шерцингер беше съпътствана и от жесток срив в ранглистата, като преди US Open 2019 той беше пропаднал до №78 – най-ниското му класиране от 2012 г. Гришо бе измъчван от болки в дясното рамо, а освен това прекрати и работата си с венецуелския треньор Дани Валверду, който също като Никол беше с него 3 г. Попитан за ролята на жените в живота му след трудния за него сезон 2019, Григор отговори: „Не знам дали играя по-добре, когато съм влюбен, или когато съм сам. Има си и плюсове, и минуси”.

Сърце

За всички обаче беше очевиден подемът в играта му след като успя да стигне до сърцето на Шарапова през есента на 2012 г. „Проверих името на Григор в Гугъл, за да видя на колко години е. Беше ли изобщо пълнолетен? 21. Едва. “Дай му имейла ми”, казала Мария на агента си и така се отприщила кореспонденцията й с българина.

През май 2013 г. всичко между Маша и Гришо е толкова напреднало, че те афишират връзката си именно в Мадрид. Любовният допинг явно действа, защото хасковлията записва първата си и единствена до този момент победа от 10 срещи с Новак Джокович – със 7:6, 6:7 (8), 6:3 във II кръг. Шарапова пък пробива до финала, където губи от вечната си душманка Серена Уилямс. Малко по-късно американката буквално разгромява рускинята и за трофея на „Ролан Гарос”, а на „Уимбълдън” сама разкрива защо с такава ярост мачка съперничката си.

Ябълката на раздора е Григор, с когото Серена има кратък флирт около олимпийските игри в Лондон 2012 и тогава българските журналистите първо забелязват топлотата в отношенията им. Явно раздразнена от близостта на бившия й с Маша, Серена заяви пред сп. “Ролинг Стоун”: „Щом й харесва да бъде с човек, който има каменно сърце, това си е нейна работа”.

Маша не й остана длъжна. „Ако ще говори за лични неща, може би е по-добре да е за приятеля й, който бе женен и има деца, а сега се разведе”, отсече рускинята, визирайки треньора на Серена – Патрик Муратоглу.
Разривът между тях дойде по същото време на следващата година, когато този път с разбито сърце остана Григор, защото Шарапова реши да се посвети изцяло на кариерата си. Сега Димитров е в отлични отношения с Маша и Серена, които вече имат по едно дете, а Уилямс тази седмица дори обяви, че чака второ от съпруга си Алексис Оханян.

Дете имаше и намразилата го Боня

Геня, която има зад гърба си връзки с Леонардо ди Каприо, Джерард Бътлър, Майкъл Фасбендер и дизайнера Филип Плейн, е майка на 6-годишна дъщеря Шарлот. Детето е 3-годишната й любов с румънския наследник на богата фамилия Матей Стратан. Кариерата в модата на Мадалина, завъртяла главата на не един или двама футболисти, започва едва на 14 г. Още отсъствията заради снимки й създават проблеми в училище, а когато на 16 се снима по бельо, направо я изключват. Това не смущава 180-сантиметровата хубавица, която се премества в Милано и получава купища престижни ангажименти.

Другата майка, с която Григор излизаше, беше руската моделка и инфлуенсър Виктория Боня. През 2021-ва тя сама вдигна завесата за връзката й с Димитров, която продължила почти през цялата 2019 г. 43-годишната красавица избухна в бурен рев, докато разказваше за злощастната развръзка на отношенията им по канала Premier, като обвини за нея крадлата Османова, която й се пишела първа приятелка. „Струваше ми се, че той е идеален.

Исках да го прегръщам постоянно. Имаше нещо магнетично привлекателно в него. Винаги се усмихваше. Започнах да му приписвам качества, каквито той нямаше. В един момент му казах, че искам семейство и дете. Бях на възраст, на която все още можех да родя второ. Той каза, че също го иска и е готов. А месец по-късно разбрах, че се среща с друго момиче”, сподели Боня, която има 11-годишна дъщеря Анджелина от ирландския бизнесмен Александър Смърфит. 

Вика вече има нова любов, стигна до 6000 м на хималайски осемхилядник заедно с Нирмал Пурджа, а сега си търси имот, за да се премести в Дубай.