0

С ново артистично амплоа изпрати старата година лорд Евгени Минчев. След като даде на българската естрада собствен асортимент от 25 авторски песни за последните три години, той се насочи и към рисуването.

На 17 януари плодът на това ново амплоа ще бъде изложен във фоайето на Театро отсам канала, където гостите ще видят 21 негови платна и рисунки. Името на изложбата е "ДвулиЦие". Най-голямото платно представлява златно лице на цветнокож, а косите са направени от 145 кафе капсули, което авторът на шега нарича едър поантилизъм, задявайки се със стила на Сьора.

Евгени рисува на различни теми, но абстрактните неща засега му се удават най-добре. Още преди изложбата да е факт, той има заявки за откупки на поне 7 от картините си. Някои от заглавията са "Обладаване", "Душата на Ванга", "Стоунхендж и цветя", "Стъпкана нежност", "Сънят на Джакомети".

Една от картините на лорда, наречена Махмурлук, рисувана с моливи.

 Една от картините на лорда, наречена Махмурлук, рисувана с моливи.

Специално за 70 годишния юбилей на Силвия Кацарова той написа в съавторство с Артур Надосян и по свой текст песента "Обича ме, не ме обича". В деня на записа на песента, Евгени нарисува картина, в която Кацарова разпозна мотиви от общия им проект. Честванията на Силвия ще минат под мотото 70 нюанса червено, каквито са и цветовете в картината на лорда.