0

Л унното Дете, познато в миналото като Лунното Момче, вече ще има компания в „шапката“ на анимационните филми на DreamWorks. Студиото пусна чисто ново клипче, с което ще стартират всички филми на компанията. В него участват прочути герои от филми като „Как да си дресираш дракон“, „Кунг-фу панда“, “Бебе бос“, „Тролчета“ и – разбира се - „Шрек“. Промяната конкурира Marvel Studios, чиито филми започват с динамична анимация с култовите им персонажи.

Естествено, обединяващият герой на DreamWorks е Лунното Дете, което превръща Луната в лодка и посреща другите герои на компанията. Талисманът на фирмата обаче е променен – следвайки тенденциите, той вече не е „момче“, а „дете“ - псевдоним, който предполага неутрален пол. Идеята е, че всяко дете – независимо дали е момче или момиче – може да има мечти от тук до Луната и да бъде каквото пожелае.

Разбира се, веднага се появиха критици, които креснаха, че новата „шапка“ на DreamWorks промива мозъците на децата, въпреки че в началото на тази година американското медицинско списание Medical Reviewer даде определение за 74 пола.

Филмовият продуцент Сюзън Бърджи споделя пред Hollywood Reporter, че промененият герой ще даде повече свобода на децата да бъдат такива каквито искат. „Искаме всички мечтатели, всички, което чувстват, че са различни, да припознаят себе си в Лунното Дете и да станат достатъчно смели, за да отстояват себе си, дори това да не се харесва на другите“, споделя шефът на DreamWorks Animation Марджи Кон.

Първият филм с новото интро ще е „Котаракът в чизми 2“, чиято премиера в САЩ е в края на декември.