0

К ралица Камила излиза в едноседмична почивка, тъй като е “изтощена”, защото в продължение на седмици изпълнява сама всички ангажименти на монархията, замествайки съпруга си крал Чарлз III, който се лекува от рак, пише DailyMail, като се позовава на източници в двореца. 

САМА НА ПАНГАРА: Камила изтупа стари роднини от нафталина. Кои са принц Ричард и принцеса Бригит, които се притекоха на помощ на кралицата?

Според британски медии кралицата-консорт е присъствала на 13 официални срещи сама илика като глава на семейството, включително и да представлява “фирмата” на годишнината от смъртта на гръцкия крал Константин - кръстник на  Чарлз, след като престолонаследника Уилям се оттегли по неуточнени “лични причини”. 

ЧЕРЕН ДЕН НА ОСТРОВА: Нова смърт в британското кралско семейство!

Здравето на Камила изглежда също тревожи кралските наблюдатели и медиите поради темпото на нейната институционална програма, товара от отговорности и емоционални притеснения, натрупани през последните седмици на нейните 76 години.

Сега дневният ред на Камила е ясен до Деня на Британската общност, който се празнува на 11 март, и източници предполагат, че вероятно самият суверен е настоял жена му да си вземе няколко дни почивка. 

НЕ Й ПРОСТИ: Принц Хари изгонил Камила от срещата с Чарлз III

Източник от двореца заяви пред Sunday Times, че кралицата-консорт наскоро е била „окуражена от обществото“ да поеме юздите на кралското семейство. „Въпреки че не е очаквала да се окаже в позицията на лидер на семейството, кралицата е абсолютно готова да направи всичко необходимо за институцията, която представлява, тоест монархията”, пише медията.