0

П лаващото парче дърво, което спаси Роуз в "Титаник", беше продадено за 718 750 долара на търг.

Още от излизането на филма от 1997 г. феновете се чудеха дали вратата е била достатъчно голяма, за да може на нея да се побере и любимия на Роуз Джак, спасявайки го замръзване в ледените води.

СПОМЕНИ ОТ МИНАЛОТО: Продадоха на търг ценна вещ от "Титаник" (СНИМКА)

В списъка се отбелязва, че реквизитът „е предизвикал много дебати средт феновете“.

Продажбата беше направена по време на търг на реквизит и костюми, собственост на верига ресторанти и курорти Planet Hollywood, предаде Би Би Си.

В блокбастъра измисленият Джак, изигран от Леонардо ди Каприо, настоява, че панелът - част от рамката на вратата - е бил достатъчно голям само за неговата любовница Роуз, изиграна от Кейт Уинслет. По-късно той умира в ледения Атлантик, като тялото му пада в дълбините на океана.

ЩЕ СЕ ПОВТОРИ ЛИ ТРАГЕДИЯТА? Минен магнат строи „Титаник II“

В епизод на „Ловци на митове“ от 2012 г. режисьорът на „Титаник“ Джеймс Камерън разкри, че получава десетки имейли на ден, наричайки Роуз „егоистка“, а Джак „идиот“ заради сцената.

Но той сложи край на дебата, като каза, че Джак трябвало да умре според сценария.

Дървената опора, която всички смятат, че е врата, всъщност е копие на част от рамката на вратата точно над входа на салона за първа класа на истинския "Титаник".

ИЗПОВЯДА СЕ! Успехът на "Титаник" направил живота на Кейт Уинслет ужасен!

И по отношение на дебата дали панелът е могъл да побере и двамата, в списъка на търга се посочва: „Подпората е с размери приблизително 2,4 метра дълга и 1 метър широка".