0

Lionsgate Entertainment е продуцентско студио, стоящо зад много известни франчайзи като „Рамбо“, „Игрите на глада“ и „Джон Уик“. Компанията имат пръст и във франчайза, част от който са "Код: Олимп“ и „Код: Лондон" с Джерард Бътлър. Актьорът в продължение на три филма защитава президента в ролята на таен агент, а следващият голям екшън филм на продуцентската компания също е с участието на шотландския актьор и вече има датата за премиера. 

Наскоро стана ясно, че новата кинолента на Джерард Бътлър "Самолет" ще бъда пуснат на голям екран по рано от очакваното – на 12 януари. Първоначално премиерната дата бе насрочена на 27 януари догодина.

Филмът е екшън трилър, разказващ за пилота Броуди Торънс (Бътлър), който катастрофира, за да избегне гръмотевична буря, и се озовава на опасен, разкъсван от война, остров. Сюжетът се фокусира върху опита на Бътлър да спаси група от пътниците си от армия войници с помощта на осъден убиец.

Заедно с Джерард Бътлър в „Самолет“ ще се появи и Майк Колтър от сериала на Netflix “Люк Кейдж”. Досега Клотър е участвал в някои от най-значимите проекти пред последните две десетилетия, включително и в хитови телевизионни поредици като „Спешно отделение“, „Синя кръв“, „Закон и ред“, както и във високобюджетни филми като „Агент Солт“ и „Мъже в черно 3“.