0

Б лизки и приятели изпратиха актьора Славчо Пеев. Поклонението пред обичания актьор се състоя в Сатиричния театър „Алеко Константинов“.

"Отиде си от нас един от най-ярките представители на това изключително поколение, което изгради не само Сатиричния театър, но изгради киното, телевизията, даде съвсем друг тласък", това заяви директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов. И призова почитателите да не забравят нашите велики личности.

БТА

ЗЛАТНИ СПОМЕНИ IN MEMORIAM: Славчо Пеев пред "Телеграф": Само Хамлет не изиграх, но вече е късно! (СНИМКИ)

Той каза още, че актьорът ще има стол в Сатиричния театър, който ще носи неговото име.

"За мен е много важно да не забравяме, да знаем кои са хората, благодарение на които днес сме тук, и които са ни дали всичко от себе си. Мисля, че е наше задължение да градим мостове във времето", каза още Калин Сърменов, цитиран от БГНЕС.

БГНЕС

Министърът на културата Кръстю Кръстев също изпрати знаменития ни актьор в последния му път. "Славчо Пеев първо беше голям театрал, после беше изключителен актьор, после най-скромният човек, който съм виждал, с онова, което правеше, и онова, което създаваше. Той бе смирен, в същото време целеустремен, знаейки какво иска да направи, и отстоявайки неговата правда до край. За мен той е един от истинските мъже на България", каза министърът на културата Кръстю Кръстев.

БГНЕС

Актрисата Александра Сърчаджиева заяви, че винаги трябва да имаме памет и да направим така че никога да не забравяме личности като Славчо Пеев, защото едва ли ще има повече като него. "Нито един от нас няма да има шансовете да изиграе като техните роли", смята актрисата.

БГНЕС

Актрисата Стефания Кочева сподели, че винаги Славчо Пеев е бил усмихнат човек и във всеки труден момент е намирал сили да се усмихне и да каже някоя добра дума. "Това е човек, който ме прие с такава любов в театъра, когато ме е виждал, че съм несигурна в себе си, винаги ми разказваше нещо, за да се почувствам по-добре, да ме накара да вярвам в себе си.

БГНЕС

Много ще ми липсва, защото той беше приятел на всички нас", каза още Стефания Кочева. Актьорът Теодор Елмазов заяви, че и последният "мохикан" вече е в небесния театър. "Всеки край е тъжен, но неговото присъствие, тук, в тази сграда, не прекъсва с физическата му кончина. Той продължава да живее чрез нас", смята Елмазов.

БГНЕС

Големият български актьор Славчо Пеев е роден на 4 април 1939 г. Завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов" през 1964 г.