0

В еликият поп изпълнител Елтън Джон се разпродава.

 Първият търг на певеца от 21 години насам се очаква да донесе над 10 милиона долара, информира The Indеpendеnt.

На търг от аукционна къща "Кристис"  в петък, 9 февруари, бяха обявени близо 950 предмета.

Предложенията от бившия дом на суперзвездата в Атланта варират от висок клас фотография и изкуство до сценични костюми и сервизи.

Пиано, гащеризон и ботуши на платформа на британския певец Елтън Джон са сред предметите, които се предлагат на търг.

Продажбата ще е в Рокфелер сентър, Ню Йорк, като сред експонатите има и картина на британския художник Деймиън Хърст, на която са изобразени Джон и съпругът му Фърниш.

Gettyimages

Творбата, озаглавена "Твоята песен" (Your Song) по повод на хита на мегазвездата, е подписана и има надпис xxx for Elton + David, като е оценена на между 350 хил. и 450 хил. щатски долара.

Gettyimages

Портрет на Елтън Джон, дело на американския художник и номиниран за награда "Оскар" режисьор Джулиан Шнабел, се очаква да донесе от 200 хил. до 300 хил. щатски долара.

Пиано "Ямаха", модел C6F PE, е обявено на цена между 30 хил. до 50 хил. щатски долара, а чифт сребристи кожени ботуши на висока платформа от 1971 г. с червени кожени букви "E" и "J" от двете страни са оценени на между 5000. и 10000 щатски долара.

Getty images

Търгът е наречен “Goodbye Peachtree Road” и  ще се състои от общо осем продажби, както на живо, така и онлайн.

Атланта изигра значителна роля в ролята на сър Елтън в живота на Джон, тъй като той се връщаше в града, когато обикаляше САЩ.

Той купи апартамент в Park Place на Peachtree Road през 1992 г., след като намери утеха в градските общности, като Triangle Club.

Музикантът продаде двуетажната резиденция с площ от 13 332 квадратни метра за 7,2 милиона долара през 2023 година.