0

Н аш актьор тича в парка с херцогинята на Съсекс Меган Маркъл, издаде пред „Телеграф“ самият той. Джозеф ал-Ахмад е внук на легендарната ни поетеса Ваня Петкова и е в САЩ за премиерата на филма „Коледна история“ на HBO Max. С жената на принц Хари са се засекли в парка на Обсерваторията в Лос Анджелис. Двамата се поздравили любезно по американски. Меган е била в перфектна форма, много щастлива и усмихната както винаги, каза той.

Бисквити

Нашият Джозеф е главният разказвач на „Коледна история“, продължение на хита от 1983 г. Героят на Ралфи вече е пораснал и в неговата роля отново се въплъщава Питър Билингсли. Според сюжета Ралфи се завръща в дома си от детството си със сърце, решено да даде на собствените си деца онзи вид незабравимо ваканционно изживяване, което определя младостта му. На звездното парти в Холивуд след предпремиерата е имало почерпка по американски с ливанска и мексиканска кухня. Българинът им е препоръчал ливанската кухня и всички го послушали. За десерт звездите били сгрети от горещ шоколад с коледни бисквитки. Въпреки звездната обстановка на Холивуд всички кинозвезди са били облечени изключително скромно в наложилия се напоследък стил спорт кейжуал - спортно елегантен, но почти всеки един от тях имал някаква коледна закачка на костюма, на ревера или коледна вратовръзка.

Акцент

„След като бях одобрен на кастинга за изключително трудната роля на разказвача, изискваща перфектен английски с американски акцент, всички участници, продуцентът, режисьорът седнахме на една кръгла маса да се опознаем, както се казва. Почуствах се зле... Прибрах се вкъщи и се оказа, че съм се разболял от COVID! Това беше най-гадното нещо, което можеше да ми се случи точно в този момент, когато на другия ден трябваше да съм на работа в продукцията. Първо се притесних да не съм заразил някого. После бях напълно убеден, че ще ме заменят с друг актьор, защото едва ли американска продукция ще ме чака 14 дни... За мое учудване продуцентът и режисьорът приеха новината напълно спокойно, пожелаха ми бързо и качествено оздравяване и да не се притеснявам. Бях убеден, че ще ме уволнят и няма да ми пазят мястото, все пак всеки снимачен ден е коствал много пари. Но... фортуната беше на моя страна“, разказа пред „Телеграф“ Джозеф ал-Ахмад. Оказало се, че те са го харесали не само как играе, но и неговия английски, който не се отличавал от техния. „Запазиха ми ролята и ме изчакаха цели 14 дни, заради което снимките се забавиха, но те ме изчакаха! Това бе най-голямото признание за мен в тази продукция - уважението и оценяването на качествата на един актьор“, добави нашият актьор.