0

А мериканският предприемач Илон Мъск проведе тренировка по бойни изкуства с известния учен, блогър и черен колан по джиу-джицу Лекс Фридман на фона на съобщенията за предстояща схватка с Марк Зукърбърг, ръководител на Meta.

По-рано Мъск написа в профила си в Twitter, че е готов за бой в клетка със Зукърбърг, Зукърбърг предложи на ръководителя на Tesla в акаунта си в Instagram да му изпрати локация. The Verge потвърди, че съобщението на шефа на Мета не е било шега. От своя страна Мъск предложи двубоят да се проведе в Лас Вегас. Майката на Мъск обаче обяви, че отменя боя на сина си със Зукърбърг. Мей Мъск категорично заяви, че битката трябва да бъде само словесна при спазване на дистанция от 4 метра. „Ще спечели този, който се окаже по-забавен“, подчерта тя, а синът и отговори на поста й с усмихнато емотикона на усмихнато човече.

Изглежда Мъск не слуша майка си, след като взема уроци по бойни изкуства.

"Вчера имах спонтанна тренировка с Илон Мъск, която продължи няколко часа. Изключително съм впечатлен от неговата сила, мощ и (бойни) умения... Беше епично", написа Фридман в профила си в Twitter, предаде БГНЕС. Към поста бяха приложени снимки, на които се вижда как Мъск хвърля партньора си на тепиха по време на тренировката. "Много е вдъхновяващо да разбереш, че Илон и Марк се занимават с бойни изкуства, но мисля, че за света щеше да е по-добре, ако те просто се занимаваха с бойни изкуства, а не се бият на ринга", добави Фридман. Мъск отговори на публикацията, като написа: "Беше забавно!

Няколко дни по-рано Фридман публикува видео и от тренировка със Зукърбърг.